Čaj oceníte nejen jako nápoj. Hodí se také do vývaru nebo na gril

Jste milovníky čaje, a tak si ho dopřáváte několik šálků denně? Nedáte na jeho chuť dopustit a o jeho pozitivních účincích na lidské tělo už byste prakticky mohli napsat příručku? Pak pro vás máme ještě jednu dobrou zprávu. Černý i zelený čas oceníte také v kuchyni!

Že zní vaření s čajem jako pořádně „ulítlý“ nápad? Jen co ho zkusíte, pochopíte, proč je stále oblíbenější. Kde všude sílu a chuť čaje využijete?

Ozvláštnění příloh

Rýže, těstoviny, luštěniny… Většina z nás je hodí do hrnce s osolenou vodou a tím to hasne. Příště je zkuste uvařit v čaji! Zeleném, černém, ale i ochuceném (například rýže uvařená v černém čaji s citronem se dokonale hodí k některým arabským pokrmům, v zeleném čaji s broskví pak k asijským) nebo mátovém. Ostatně nemusíte v čaji vařit jen přílohy – skvěle se hodí i pro ovesné vločky nebo quinou.

Netradiční vývar

Možná se budete na tuhle radu tvářit trochu skepticky, ale zkuste to. Do masového či zeleninového vývaru zkuste hodit pár lístečků (ale opravdu jen pár) zeleného nebo černého čaje. Úžasná chuť zaručena. Získáte navíc skvělý základ třeba pro rajčatový krém nebo asijské polévky. Zkrátka exotika bez práce!

Jemně uzené maso

Uzení na čajových lístcích je tradiční čínskou technikou, kterou ale v pohodě zvládnete i vy. Hodí se k tomu jakýkoli sypaný černý či zelený čaj (skvělý je například jasmínový). Přesný návod najdete na internetu, ale nebojte, udírna není vyžadována! Tradičně se takto udí ryby, ale určitě vám zachutná například i kuře nebo zelenina.

Mistr grilu

A když už jsme u masa – zanedlouho tu zase máme grilovací sezónu, a tak spousta z nás už se začíná porozhlížet po netradičních způsobech marinování. Ano, hádáte správně, i do čaje můžete maso naložit! Respektive můžete použít čaj jako jednu z kořenicích ingrediencí ke svému oblíbenému koření či bylinkám. Marinovat takto můžete všechny druhy masa. Úspěch zaručen!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat