Zvyky, kterými nevědomky porušujeme pravidla slušného chování

Všichni samozřejmě víme, že jsou věci, které jsou na veřejnosti neslušné. A tak se nešťouráme v nose (tedy alespoň většina z nás) nebo nesrkáme v restauraci hlasitě polévku. Jenže co když máme jiné zlozvyky, které považujeme za normální, ačkoli odborníci na etiketu nad nimi nechápavě kroutí hlavou?

Tak například byste na veřejnosti neměli…

…zkoušet si oblečení mimo kabinky.

Jistě, kabát nebo svetr si klidně vyzkoušejte hned u stojanu s oblečením, to není nic proti ničemu. Ale takové kalhoty, to už je něco jiného. Co na tom, že máte čerstvě oholené a pěkně tvarované, pevné a štíhlé nohy. Jen tak je ukazovat v obchodě byste je neměli. Není to zkrátka slušné.

…upravovat si spodní prádlo.

Spadlé ramínko od podprsenky, kalhotky lezoucí do míst, kde to rozhodně není pohodlné… Tohle známe všechny. Ovšem přejít k rychlé akci uprostřed kanceláře nebo nákupního střediska není právě chytré. Upřímně, nikdo nechce vidět, jak si vytahujete kalhoty z půlek nebo lovíte podprsenku bůhví kde.

…pokládat kabelku na stůl.

A to ani na svůj, ani na stůl kolegy či kamarádky. Kromě toho, že to není slušné (kabelka není kancelářská potřeba a na stůl prostě nepatří), víte, kolik špíny a bakterií se na ní skrývá? Patří totiž k nejšpinavějším předmětům, které vlastníme. A to vážně není nic, co chcete mít na stole. Dejte kabelku na zem, případně si pořiďte speciální háček na uchycení ke stolu, na který ji zavěsíte.

…lakovat si nehty.

Přiběhnete do práce a zjistíte, že vaše pečlivá manikúra utrpěla a potřebuje opravit. Naštěstí máte v kabelce lak, a tak jej vytáhnete a rychle si v kanceláři nehty přelakujete. Však to kolegům nevadí, no ne? Upřímně řečeno, mohlo by. Kdyby nic jiného, pach laku na nehty může citlivějším lidem vadit. Takže by to pro příště chtělo víc ohleduplnosti.

…česat si vlasy.

Není nic neobvyklého, když si žena v kanceláři nebo dopravním prostředku začne česat vlasy. Ale že by to bylo slušné, to se říct nedá. Všimli jste si někdy, kolik vlasů při česání člověku vypadne? I když se budete snažit sebevíc, poletujícím vlasům všude okolo prostě nezabráníte. A to by některým lidem mohlo vadit.

…líčit se.

Podobně je to ostatně s aplikací make-upu na veřejnosti. Nejenže to některým lidem může být nepříjemné, když si cestou do práce v tramvaji snažíte nanést řasenku, ale ještě ohrožujete své zdraví. Takový štěteček v oku jen proto, že dopravní prostředek prudčeji a nečekaně zabrzdil, není nic příjemného.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat