Jak poznat, jestli jste introvert

Říkají vám lidé z vašeho okolí, že jste málo komunikativní či nespolečenští a že jste takoví uzavření? Nejspíš budete introvert! Jak se to vlastně pozná?

Pokud budete souhlasit s většinou následujících tvrzení, pak nejspíš patříte do skupiny lidí označovaných jako introverti. Ti čerpají energii především ze svého vnitřního světa, ze svých prožitků či pocitů a nevyžadují, aby byli neustále obklopení společností. Mají rádi klid a vystačí si s poměrně malým množstvím vnějších podnětů (na rozdíl od extrovertů, které klid spíše vyčerpává).

Raději řešíte věci písemně než po telefonu

Vzít telefon a někomu zavolat tak nějak není váš šálek čaje. Vy raději mailujete nebo posíláte SMS zprávy. A pokud jde o opravdu důležité věci, raději vyřešíte celý problém pěkně tváří v tvář člověku, jehož se týká. Po telefonu se cítíte jistí, jen pokud voláte své rodině či velmi blízkým přátelům.

Samota vás nikterak neděsí, naopak

Zatímco někteří lidé si nedovedou představit, že by třeba několik dní nebyli ve společnosti ostatních a představa, že by měli vydržet jen sami se sebou, je tak trochu děsí (i když to třeba nepřiznají), vy vůbec nemáte se samotou problém. Večer ve společnosti knihy nebo oblíbeného seriálu vám ke štěstí úplně stačí. Samozřejmě, že jste rádi se svými přáteli či svou rodinou, ale stejně tak si ceníte i chvil, které máte jen a jen pro sebe.

Mezi cizími lidmi nejste mistry konverzace

Jen tak zahájit rozhovor s člověkem, jehož vidíte poprvé, pro vás není snadný úkol. O čem se budete bavit? Jak máte začít? A co budete dělat, když si nebudete rozumět? Ne že byste neměli rádi lidi – se svými přáteli dokážete vést konverzaci prakticky na jakékoli téma, ale mezi cizími lidmi se prostě necítíte ve své kůži. Mimochodem, pokud bude v místnosti například kočka nebo pes, přistihnete se, jak se živě zajímáte o zvíře a je vám v jeho společnosti mnohem lépe než mezi „cizinci“.

Mluvit před ostatními je pro vás černá můra

Dodnes si pamatujete, jak jste v sedmé třídě museli pronést před svými spolužáky referát na téma české řeky a jak jste kvůli tomu noc předtím nezamhouřili oka? A i dnes nejste zrovna nejskvělejším a nejuvolněnějším řečníkem? Zkrátka mluvení na veřejnosti není nic pro vás. Stresuje vás, fyzicky vás vyčerpává… Přitom ne, že byste neměli co říci, právě naopak. Jen prostě neradi přitahujete pozornost.

Kolektivní sporty vás příliš nelákají

Rádi vyrazíte na dlouhou procházku, výlet s přáteli či rodinou (ale nemáte problém vydat se i o samotě), namísto návštěvy fitness centra cvičíte doma nebo chodíte běhat… Zkrátka nepovažujete sport za primárně společenskou událost. Nepotřebujete povzbuzování ostatních a nechybí vám „kolektivní duch“.

Bez sluchátek nedáte prakticky ani ránu

Sluchátka jsou skvělým způsobem, jak – třeba i nevědomky – izolovat sebe sama od okolního světa. A tak pokud je máte v uších či na uších, kdykoli opustíte bezpečí svého bytu, nemusí za tím stát ani tak vaše láska k hudbě jako fakt, že budete nejspíš patřit mezi introverty. Mimochodem, občas se stane, že introvert nasadí sluchátka, i přestože v nich žádnou hudbu nemá…

Rádi se svěřujete papíru

Ačkoli svým přátelům můžete říci téměř cokoli (a u těch nejbližších nemáte příliš zábran), stejně některé problémy raději svěříte papíru. Vidíte-li věci černé na bílém, dávají vám větší smysl a lépe se v nich orientujete. Kromě toho jsou introverti často velmi kreativními osobnostmi, a tak by jejich deníky mohly klidně být kvalitním literárním dílem a jejich „čmáranice“ v sobě skrývají spoustu talentu!

Když vám někdo zruší plány na večer, nijak zvlášť se nezlobíte

Měli jste na páteční večer domluvenou večeři a kino, ale váš protějšek/kamarádka ulehli s chřipkou, a tak musíte zůstat doma? Žádné smutnění se nekoná, vždyť vy jste vlastně docela rádi! Máte totiž příležitost zalézt do postele s knihou nebo oblíbeným filmem.

Jste skvělým pozorovatelem

Máte odhad na lidi a už po pár slovech dokážete většinou poznat, s kým máte tu čest? Introverti jsou dokonalými pozorovateli. Vzhledem k tomu, že příliš nemluví (zvláště jsou-li ve společnosti lidí, jež neznají, pokud jsou ve svém prostředí, občas nezavřou pusu), mohou analyzovat lidi okolo sebe. Zkrátka umějí lidi spolehlivě odhadnout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat