Proč se v babím létě cítíme melancholičtí

Babí léto patří k nejkrásnějším obdobím roku. Jenže zatímco ostatní si užívají teplé sluneční paprsky a rozdávají úsměvy na všechny strany, vy se máte náladu tak nějak pod psa, aniž byste pro to měli jasný důvod? Nejste sami!

Nevysvětlitelná melancholie koncem léta totiž postihuje řadu lidí, a to i přesto, že prázdninové radovánky zdaleka nekončí. Odborníci tento stav často přirovnávají k náladám, jež bezdůvodně zažíváme během zimy.

Tehdy je na vině především nedostatek slunečního svitu, v srpnu či na jeho přelomu se zářím, kdy začíná babí léto, za poklesem nálady stojí spíše podvědomá úzkost ze začátku školy (i když jste jí již odrostly), konce doby prázdnin či dovolených a návrat k rutině.

Existuje lék?

Pokud si říkáte, že jste se v předchozích řádcích poznali, máme pro vás dobrou zprávu. Negativním pocitům v závěru léta nemusíte pouze podléhat, dá se s nimi i bojovat! Jak?

Americká psycholožka z Fordhamovy univerzity Rachel Annunziato doporučuje, aby si člověk v posledních dnech prázdnin dovolil onen malý luxus a na chvilku „vypnul“. Zkrátka přerušil všechen ten shon související s vyhlídkou návratu dětí do školních lavic a s představou nejbližšího volna někdy o Vánocích, a strávili několik chvil ve společnosti lidí, které mají rádi a kteří jim vždy zaručeně zvednou náladu.

Největší chybou je podle odbornice zcela se ponořit do svých smutků a zůstat „v izolaci“. A tak si vyhlédněte krásný víkend v babím létě, uspořádejte grilovací party s přáteli či rodinou, vyrazte na den či dva do přírody nebo za zábavou. Babí léto je obdobím pro radost, nikoli melancholii!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat