Máte depresi nebo moc pracujete. Co o vás prozradí chaotická domácnost

Jak je možné, že někteří lidé mají domácnost jako ze škatulky, zatímco vy doma přeskakujete hory věcí, kupí se vám v dřezu nádobí, a když máte najít nějaký důležitý dokument, připadáte si doma jako při archeologickém výzkumu? Nepořádek o vás dokáže prozradit víc, než si myslíte.

Co může stát za chaosem v domě či bytě?

Sentiment, váš přítel

Každá věc doma má pro vás nějaký význam, a tak vlastně nikdy nic nevyhodíte. U každého předmětu si pamatujete, jak jste k němu přišli, kdo vám ho dal… Váš byt se tak postupně mění ve skladiště lapačů prachu. Co s tím? Snažte se uvědomit si, že nepotřebujete věci, abyste si připomínali lidi nebo události ve vašem životě. Jsou přece navždy zapsaní ve vaší hlavě.

Prokrastinace na plný úvazek

Vždycky máte na práci něco „důležitějšího“, než je úklid nebo organizování věcí v domácnosti. Zkuste ale překonat svou lenost a nechuť k úklidu a přestaňte ho odkládat. Pamatujte, že pravidelný úklid rovná se mnohem méně práce!

Společník deprese

V roce 2010 uveřejnil odborný časopis Psychiatry Research studii, která jasně ukázala spojitost mezi nepořádkem, hromaděním věcí apod. a depresí. Pokud u sebe pozorujete ještě nějaké další příznaky tohoto onemocnění, možná je na čase vypravit se za lékařem…

Život bez kontroly

Spousta lidí prostě nestíhá uklízet a organizovat domácnost proto, že musí řešit spoustu jiných úkolů a problémů. To poslední, na co mají sílu, energii a čas, je uklízení. V takovém případě je nejlepším řešením zastavit se a uspořádat priority. A často také uznat, že jsme si ukousli v životě větší sousto, než zvládáme.

Práce, práce, práce

Nebo jste možná workoholik, který brzy ráno odejde z bytu a vrátí se v nočních hodinách. To se pak těžko budete věnovat gruntování. Vždyť vám nezbývá čas ani na nějaký společenský život, natož na uspořádávání domácnosti!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat