Jak se vyhnout cestovní horečce. Štěstí přeje připraveným

Cestování je skvělá věc! Poznáte nová místa, lidi i zvyklosti. Ještě před tím, než se někam vypravíte, vás pravděpodobně zasáhne „cestovní horečka“! Dá se jí nějak vyhnout? Uklidní vás dokonalá připravenost!

Připravte se! Měli byste si zjistit, v kolik hodin máte být na letišti  – a zkontrolovat platnost svých dokladů! Také je ale třeba vyměnit peníze, zajistit správné ubytování a tak dále. Co ještě je nutné důkladně si naplánovat, abyste se neocitli v nesnázích? Tohle je výběr toho nejdůležitějšího!

Peníze

Hlavně se informujte, čím se dá ve vámi vybrané zemi platit. Peníze si přitom raději vyměňte ještě doma. Možná, že kurz nebude nejvýhodnější, ale budete je mít u sebe! Rovněž nezapomeňte zajít do banky. Ověřte si, že se vaší kartou dá platit v daném místě a že máte na účtu dostatek finančních prostředků.

Ubytování

V dnešní době je spousta alternativ, které úspěšně konkurují klasickým hotelům či penzionům. Vždy je pečlivě prozkoumejte! Bude to vaše útočiště, takže si vyberte něco, kde se budete cítit příjemně a pohodlně. Jestliže jste zvyklí na luxus, dopřejte si ho i na cestách. Budete se pak cítit více v klidu. Naopak, jestliže vám opravdu stačí malá komůrka s postelí a sprchou, tak proč ne? Je to přeci vaše dovolená. Rezervace vás v každém případě uklidní.

Způsoby dopravy

Nejedete s cestovní kanceláří, ale vyrážíte na „vlastní pěst“? Nevadí! Informujte se však o možnostech dopravy. Všude není nejšťastnější jezdit taxíkem. Navíc je to i celkem drahé. Zkuste si projít i další varianty, například místní dopravu nebo třeba rovnou půjčení auta!

Cestovní pojištění

Když ho máte, většinou se nic nestane. Na druhé straně, když ho nemáte, jako naschvál vás začne bolet ta dolní stolička. Po zásahu zubaře, ruku v ruce s úlevou, přijde taky pěkně tučný účet! Pojištění nestojí zase tolik, a věřte, že pokud se vám něco stane, budete vděční, že jste se nechali „ukecat“!

Zásuvky

Pozor, pozor! Ne všude jsou stejné zásuvky. Jestli se chystáte na cestu za oceán, přibalte si adaptér, jinak svůj smartphone nenabijete! Samozřejmě jsou tu ještě další věci, které je třeba předem podchytit. Těchto pár rad vám ale zcela jistě může cestování ulehčit a zpříjemnit! Navíc vědomí, že jste pro přípravu udělali maximum, sníží vaši nervozitu. Na druhou stranu, nikdo nedokáže předvídat všechno. Což je možná dobře, protože bez nečekaných situací by nebylo žádné dobrodružství!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat