Vánoční kuriozity, které vás překvapí. O čem se píše ve známé knize rekordů

03.12.2018 | Zajímavosti

Věřili byste tomu, že stromeček může měřit i 110 metrů a vážit 330 tun? Co je to ale proti vánočce, která má 2500 kilo a pochutná si na ní neuvěřitelných 3500 strávníků! Když jde o nejkrásnější svátky roku, fantazii a lidskému soupeření se vážně meze nekladou. Co všechno je možné?

Ano, je to tady – Vánoce se blíží přímo mílovými kroky. Jste ve stresu kvůli shánění dárků a děláte si hlavu s přípravou cukroví, přičemž řešíte, jak nejlépe naplánovat všechny návštěvy? Je jasné, že za těchto okolností nejste příliš naladění na „sváteční vlnu“. Radu? Zastavte se aspoň na malou chvíli, udělejte si čaj a vydejte se s námi po stopách bláznivých rekordů. To vás dostane do správné nálady.

Něžné pohlaví a sekyra. Vážně se to vylučuje?

Že jen muži dokážou vzít do ruky nářadí a pokácet pár stromů, pod které lze položit dárky? Ale kdeže. Živoucím důkazem je Američanka Erin Lavoie a zároveň držitelka dokonce tří světových rekordů, o nichž byste se dočetli i ve známé Guinnessově knize. Tato „něžná květinka“ dokáže během dvou minut sundat k zemi 27 jehličnanů, nad čím se dodnes podivuje nejeden dřevorubec. No jo, když to vezme do ruky žena, to se dějí věci!

Punčocha pro obra, která bere dech

Tuzemáky na vánoční punčochy moc neužije. Nicméně pořád existuje spousta států, kde má taková dekorace své nezastupitelné místo. Jedním z nich je Itálie, kde v roce 2010 vznikla nejdelší dosavadní ručně pletená „ponožka“. Zatímco běžný rozměr roztomilé ozdoby bývá 26 × 10 cm, na jihu materiálem skutečně nešetřili. Několik dobrovolníků společnými silami vytvořilo dílo o délce úctyhodných 51 metrů a šířce 21 metrů. Tohle by se Santovi asi dost proneslo…

Vánočka těžkého kalibru, která zasytí davy

Je pro vás pečení vánočky skutečnou výzvou? Až letos zase budete spílat nad tím, že těsto není dostatečně vláčné a kypré, věřte, že vždycky může být hůř. Tak nějak by vám to asi řekli i zaměstnanci jisté kanadské pekárny, kteří před osmi lety dostali zakázku na výrobu vánočky vážící přes 2500 kilogramů. To se nakonec skutečně podařilo, takže si na sladkém pečivou mohlo pochutnat neuvěřitelných 3500 lidí.

Největší strom? Ten váží tuny

V Guinnessově knize rekordů není samozřejmě nouze ani o zmínky týkající se abnormálních stromků. Naprostým vítězem je pak ten mexický z roku 2009, jenž se tyčil do výšky 110 metrů a vážil 330 tun. Zatím se nenašel nikdo, kdo by si na pokoření takové vánoční kuriozity troufl byť jen pomyslet. A zřejmě to tak nějakou chvíli ještě zůstane!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat