Marika kvůli flekům po těle čelila roky šikaně. Dnes je z ní modelka

21.04.2019 | Zajímavosti

Že i v nedokonalosti se může skrývat krása, dokazuje mladá maminka Marika Nagyová. Trpí velmi vzácným onemocněním kůže, přesto ze ze své nemoci dokázala udělat přednost. Dnes její tělo obdivuje přes dva tisíce fanoušků na Instagramu. Jak to dokázala a kde sebrala tolik sebevědomí?

Marika Nagyová (21 let) žije s vrozeným, extrémně vzácným onemocněním kůže, které postihuje pouze jedno procento dětí na celém světě. Její tělo je pokryto takzvanými pigmentovými névy, konkrétně se jedná o melanocytární névy.

Marika, která pochází z Německa, musela podstoupit už sedm operací na odstranění alespoň části takto poškozené kůže, aby přežila. Kvůli stavu své pokožky je velmi ohrožena rakovinou kůže.

Roky šikany

Maričin zdravotní stav byl bolestnou skutečností i pro její rodiče. Pro ni samotnou začalo peklo s nástupem do školy. Holčička, která byla na první pohled jiná, musela snášet roky šikany jako dítě i jako teenager. „Cítili jsme se bezmocní. Nevěděli jsme, jak jí pomoci. Bylo to těžké pro celou rodinu,“ svěřil se otec Mariky.

„Lidé na mě pokřikovali, že jsem jako dalmatin, ošklivá, špinavá a mnoho dalších slov, které ani nemohu uvést. Vyrůstat s mým handicapem bylo velmi těžké. Musela jsem se vypořádat se šikanováním a později i depresí, která se u mě kvůli posměchu objevila. Neměla jsem mnoho přátel. Myslím, že největší problém byl pocit samoty,“ líčí sympatický Marika.

Kde se najednou vzalo tolik sebevědomí?

Hned po škole šikana mírně utichla. Marika otěhotněla, jenže pocit štěstí netrval dlouho. S malým chlapečkem totiž nakonec zůstala sama. Přesto narození dítěte bere jako největší a nejlepší změnu ve svém životě. Díky synovi nalézá postupně zpátky ztracenou důvěru. „Od narození malého v lednu 2018 jsem mnohem motivovanější a chtěla jsem všem pochybovačům dokázat, že to zvládnu,“ dodává Marika.

Vzhůru ke hvězdám

I přes roky posměchu se Marika nyní prosazuje jako modelka a vlivný influencer. V posledních několika měsících dosáhla prvních úspěchů ve světě modelingu u řady klientů. Upoutala dokonce značku známého spodního prádla. Mladá maminka tak chce pomoci ostatním, kteří trpí podobným onemocněním nebo jsou nespokojeni se svým tělem.

„Myslím, že krása znamená rozmanitost, že nepřichází v jedné velikosti, jedné barvě, jednom tvaru. Přichází v řadě dalších podob, mnohdy ještě nepoznaných. Jsem vlastně docela pyšná na to, jak dnes vypadám, a nyní se chci snažit o to, abych pomohla každému, kdo se tak necítí,“ uzavírá Marika.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat