Základem každé home office pracovny je ergonomická pracovní židle

Nezáleží na tom, jestli jde o práci na home office ve vaší domácí kanceláři, o práci v kanceláři nebo možná jen o sezení u počítače. Ve všech případech je vždy naprostou nutností kvalitní kancelářská židle. Ty dokážou zajistit správné držení těla, ale umí také eliminovat bolest nebo chronické zdravotní problémy spojené se špatným držením těla při sezení u počítače. Jak si vybrat správnou pracovní židli?

Během první vlny pandemie na jaře se práce z domova stala novou realitou pro mnoho profesí a zdá se, že tento trend s námi i přes rozvolňování opatření zůstane nadále. Čím dál více zaměstnavatelů se připravuje na to, aby svým pracovníkům umožnilo práci z domova. Z druhé strana práce z domova je nová realita i pro zaměstnance, kteří tomu musí uzpůsobit svůj domov. Pracovat z domova totiž neznamená jen sednout si za stůl a otevřít notebook. Je potřeba se nové situaci přizpůsobit a vytvořit si vlastní funkční pracovní koutek, kde budete moci efektivně a produktivně pracovat. Ačkoli se práce z domu zdá lákavá, výjimkou nejsou ani pocity únavy a frustrace na konci pracovního dne, kdy zjistíte, že jste nic pořádného neudělali.

Pracovní židle na kolečkách

Bydlíte v malém bytě a rozhodně váš prostor neoplývá metry navíc? Pro pracovnu nemusíte vyhrazovat jednu místnost, zařiďte si mobilní pracovní koutek. K tomu vám postačí ergonomicky tvarovaná židle na kolečkách, rohový stůl nebo jen podpěra na notebook, malé úložné prostory, organizéry na dokumenty a základ kanceláře je na světě. Abyste si z několikahodinového sezení za počítačem neodnesli bolavá záda a urputnou bolest za krkem, věnujte pozornost především výběru vhodné židle. Doporučujeme vybírat kancelářské nebo pracovní židle, které jsou ergonomicky přizpůsobené tak, aby tělu poskytli potřebnou oporu při dlouhém, strnulém sezení. Vyberte si židli, která má na povrchu síťovinový materiál – díky tomu se vám v létě nebudou lepit záda k opěrné části.

Otočné židle

Praktické jsou otočné židle, díky kterým neustále nemusíte otáčet celý trup. I když je to příjemné a praktické, naprostá nutnost to není. Nezapomeňte si však pohlídat, aby měla židle volně nastavitelnou výšku područek a hloubku sedáku. Na to spousta lidí nemyslí a je to častá chyba. Každý člověk má jinou tělesnou konstituci a je jinak vysoký, proto žádná židle nesedne univerzálně všem. I během práce je nutné si pár minut odpočinout a polevit pevné držení těla. Pro tento účel by měla být kancelářská židle vybavená opěrkou hlavy, která pomáhá uvolnit napjaté krční svalstvo. Pozornost věnujte i bederní opěrce, která chrání před nezdravým držením těla. Skvěle se u židlí hodí také houpací mechanismus, který umožňuje dynamické sezení a zabraňuje tělu setrvat dlouho ve strnulé poloze.

Čím častěji budete home office využívat, tím kvalitnější vybavení budete potřebovat, aby se po čase nepřihlásily zdravotní obtíže. Pokud zůstávate doma každý den nebo obden, investovat do kvalitního nábytku je naprostou nutností a zařízení domácí kanceláře věnujte nejvyšší péči.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat