Život módního návrháře Versaceho ukončila záhadná smrt

Od atentátu na Versaceho uběhlo bezmála 25 let. Dodnes však vyšetřování tohoto činu nikam nepostoupilo. Podaří se někdy tuto záhadu rozluštit?

Módní návrhář Gianni Versace byl asi nejslavnější osobností ve svém oboru. Zatímco jeho šaty zná každý, důvod tragické smrti vůbec nikdo. Jaký byl vlastně život tohoto elegantního designéra a kdo může za jeho předčasný odchod?

Talent do přírody i dar od Boha

Gianni Versace se narodil ve slunné Kalábrii, která patří k nejchudším oblastem Itálie. Ačkoli se ho jeho starší bratr snažil přemluvit k tomu, aby s ním začal hrát baseball, on raději trávil čas v matčině krejčovském salonu. Nechodil si tam ale hrát, nýbrž pomáhat se šitím. Díky tomu své první šaty navrhl už v devíti letech. Kdo by jen tenkrát mohl tušit, že právě tento model o mnoho let později oblékne princezna Diana!

Z malého pomocníka uznávaný krejčí

Dětství s jehlou v ruce uteklo tak rychle, jako stehy na rozpárané sukni. Gianni Versace svůj rodný dům opustil ve 25 letech, kdy zamířil do Milána. V té době už měl pověst nadaného krejčího, brzy tedy začal navrhovat šaty pro známé firmy. V roce 1976 si s podporou své sestry Donatelly založil vlastní společnost, jejíž tvorba zaujala celebrity z odlišných společenských sfér, výstřední umělce i kontroverzní politiky. Náklonnost movitých klientů zajistila Italovi bohatství, slávu a věhlas. Úspěch však netrval dlouho. V roce 1994 Versacemu lékaři diagnostikovali rakovinu. Po náročných měsících chemoterapie se dal znovu do práce, ale bohužel nestihl všechno, co původně zamýšlel.

Smrt jako pomsta?

Psal se rok 1997, kdy se jednoho červencového rána vydal Gianni Versace do blízké kavárny pro noviny a kávu. Obojí si skutečně do svého luxusního domu v americkém Miami přinesl, tedy alespoň k jeho dveřím. Právě na tomto místě ho zasáhly dva smrtelné výstřely mířené do obličeje. Pachatelem byl mladý prostitut Andrew Cunanan, jehož byl návrhář už pátou obětí. Protože vrah záhy spáchal sebevraždu, je jeho motiv dodnes velkou záhadou. Odpověď na to, proč se to stalo, visí nad Versaceho impériem už bezmála 25 let.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat