Řeč našeho těla prozradí vše

Hlava skloněná na stranu, překřížené nohy – někdy naše tělo řekne víc, než bychom chtěli. Poznáte signály neverbální komunikace, které se u žen a mužů liší?

Existují různé signály, které odkazují na náš vnitřní stav. My pro vás máme několik z nich, se kterými se můžete setkat nejčastěji.

Hlava na stranu

Hlava nakloněná na stranu znamená „nemusíte mít strach, nejsem nebezpečný“. Souvisí to s tím, že když jste si jako malí rozbili koleno, maminka vás s hlavou na stranu litovala. Také když chtěla, abyste jí důvěřovali, pohladila vás po tváři nebo po vlasech. A v dospělosti to děláme sami – dotýkáme se tváří, nebo se lehce poklepáváme.

Ruce před obličejem

Možná držíte ruce před obličejem, když chcete něco říct. Je to znakem nejistoty. To platí i v případě, když máte vousy, nebo u žen jsou to vlasy, se kterými si prsty hrajete. Naopak škrábání na hlavě znamená „přemýšlím“ nebo „teď potřebuji trochu času“.

Sezení na židli

Také způsob, jak sedíme na židli, není náhodný. Pokud sedíme uvolněně a ruce a nohy necháváme volně, je to pravděpodobně z toho důvodu, že se cítíte dobře. Pokud ale sedíte na židli s nohou přes nohu, může to znamenat „co je mi vlastně po tom?“

Lidé se jistě dokážou naučit neverbální komunikaci používat cíleně, ale jen málokdo je dokáže ovládat. V určitém bodě ztrácíme kontrolu, například v žárlivosti nebo vzteku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat