Jaké dárky máme nejraději? Ty, které jsme si přáli

Pokud dostane člověk dárek, který si přál, je u stromečku nejšťastnější. A je mnohem šťastnější než ve chvíli, kdy dostane něco, z čehož je jasné, že dávající musel výběr tohoto dárku složitě promýšlet. Tato smutná pravda znamená, že vysněný dárek je přijat lépe, i když není dávajícím promyšlený a nestál dávajícího úsilí, než dárek, který si obdarovaný tolik nepřál, ale u něhož je jasné, že se dávající musel hodně snažit.

„Při výběru dárků je opravdu nejlepší využít seznam přání. Koupit něco, co si dotyčná osoba přímo přála, je nejjistější strategií. Lidé, jež dostanou dárek, který si přáli, se nestarají o to, jak pečlivě byl promyšlený jeho výběr,“ tvrdí doktor Nicholas Epley z University of Chicago.

Ačkoli platí, že dobrý dárek nemusí mít kontext, dostat promyšlený dárek má výhody pro dávajícího. Lidé, kteří ho totiž promýšlejí, se cítí více emocionálně spjatí s obdarovaným.

„Pokud je přemýšlení nad dáváním a přijímáním dárků příliš stresující, je lepší si nic nedávat. A říct třeba blízkému, že už si nic dávat nebudete, ale že si třeba zajdete společně na oběd a že to stačí,“
dodává ke studii profesorka komunikace Sun Wolf ze Santa Clara University.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat