Sedm let života strávíme čekáním

Zase lamentujete, že musíte s nákupním košíkem stát ve frontě? Obrňte se trpělivostí, přesně touhle (ne)činností strávíte zhruba čtyři a půl měsíce svého života. A jak dlouho koukáte na semafory, rychlovarnou konvici nebo reklamy v televizi?

Čas je drahocennou veličinou. Využíváme ho ale tak smysluplně, jak by se slušelo? Odpověď na tuto otázku je poměrně zapeklitá. Kolik let promarníme tím, že na něco čekáme? Tohle vás asi hodně překvapí.

Ztráty se neustále načítají

„Čekání je obrovskou součástí našeho každodenního života a zabere nám hodně času. Rozhodli jsme se tedy v rámci našeho průzkumu zjistit, o jaké hodnoty ve skutečnosti jde,“ vysvětluje Christian Mendes, což je ředitel britské společnosti Privilege Insurance, která se zabývá pojištěním domácností (1). A jaké jsou závěry?

Hodiny, ve kterých se nic neděje

„Z našich poznatků vyplynulo, že neuvěřitelných 17 měsíců naší existence trávíme čekáním na to, až se uvaří jídlo na sporáku a také voda v rychlovarné konvici, abychom si mohli udělat kávu nebo čaj. Bezmála půl roku věnujeme moderním technologiím, ovšem trochu jinak, než by nám bylo příjemné, protože takhle dlouho se v průměru načítají webové stránky,“ šokuje výše jmenovaný pojišťovací agent. Zároveň dodává, že čtyři měsíce se rozčilujeme u dlouhých televizních reklam, které nám ruší sledování filmu či seriálu. I další fakta jsou tématem k zamyšlení… (1)

Ach, ty fronty!

Christian Mendes upozorňuje také na to, že zhruba čtyři a půl měsíce prostojíme ve frontě v obchodě. Stejně tak dlouho prý „tvrdneme“ v autě před semafory a vyhlížíme zelenou. Asi tak 160 dní čekáme na naše nedochvilné přátele, 190 dní na partnera a 90 dní pak na to, až někdo v naší blízkosti konečně dojí jídlo. Na vlakové nebo autobusové zastávce jsme přibližně tři a půl měsíce. Když se tohle všechno spočítá dohromady, podle Christiana Mendese nám čekání obecně zabere skoro 7 let, tedy 11 procent průměrné délky života (1). Tento čas by se dal využít i jinak, že? A to mnohem příjemnějším způsobem.

Zdroje: (1) www.directlinegroup.co.uk/en/news/brand-news/2019/17082019.html







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat