Při nákupu spotřebičů mají ženy a muži odlišnou taktiku

Sledujete emailové nabídky týkající se výprodejů spotřebního zboží? Ženy to prý dělají zcela běžně. Muži takovou přípravu nedělají, a pokud je příležitost, snaží se o ceně vyjednávat přímo na místě. Dá se tím opravdu ušetřit?

Že jsou muži z Marsu a ženy z Venuše, to je všeobecně známý fakt. Toto omílané klišé naznačuje jejich rozdílnost, která mnohdy připraví hodně perné chvilky. Dělají vůbec obě pohlaví něco úplně stejně? Zřejmě ne. I při nákupu nových spotřebičů mají jinou taktiku a strategii!

Je čas vyrazit do elektra, miláčku!

Někdy se spotřebič bohužel neopravitelně porouchá, jindy jeho zastaralé funkce přestávají uživateli vyhovovat. Kde jsou však ty doby, kdy se bez předchozí přípravy a jen tak z plezíru vyrazilo do obchodu a tam se vybrala náhrada! Do nákupů zasáhla nejen moderní doba, ale tak trochu i zmíněná odlišnost pohlaví. Jak to dnes funguje? To odhalil průzkum americké neziskové spotřebitelské organizace Consumer Reports, která se zaměřuje na nezávislé testování produktů a analýzy trhu (1).

Štěstí přeje připraveným. Vždycky a všude

Z jeho poznatků vyplývá, že pánové i dámy chtějí učinit výhodnou koupi za každých okolností. A je to samozřejmě v pořádku. Jdou na to ovšem trochu jinými způsoby. Zatímco ženy využívají emailových oznámení o výprodejích a slevách, muži se o ceně snaží vyjednávat přímo na místě. A pozor, mnohdy jim to prochází! Tedy alespoň u maloobchodníků, kterým se snaží namluvit, že stejné zboží je u konkurence k mání za výrazně nižší částku.

Tohle „nefér“ jednání je hospodyňkám podle zvýšeného průzkumu zcela cizí. Něžné pohlaví si raději udělá svoji malou sondu trhu ještě před nákupní akcí a k prodejci vyráží „najisto“. A protože je esteticky zaměřené, kromě funkcí nabízených spotřebičů se oproti tomu silnějšímu zajímá o jejich vzhled, propracování a detaily. Přece kdo by chtěl mít doma rychlovarnou konvici nebo horkovzdušnou fritézu, která nezapadá do celkového kuchyňského designu! Nejde jenom o spotřebu a otáčky, i barva hraje prim!

Zdroj: (1) www.consumerreports.org/cro/about-us/what-we-do/research-and-testing/index.htm







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat