Návyky maximálně šťastných lidí

Každý chce být šťastný a spokojený. Ale jak toho docílit? Inspirujte se usměvavými lidmi, které spojuje hned šest neobyčejně obyčejných věcí!

Štěstí je subjektivní pojem. Představy o něm se totiž od člověka k člověku liší. V každém případě se tvrdí, že kdo chce být šťastný, měl by investovat do správných návyků. Co i vy můžete udělat pro pozitivní obrat ve svém životě? Počítejte do šesti!

Užívejte si maličkostí

Život je hektický a rychlý a někdy jsme tak ponořeni do našich každodenních rutin, že si přestáváme všímat a vážit docela obyčejných maličkostí. Ať už jde o smysluplný rozhovor, dobré jídlo nebo dokonce závan čerstvého vzduchu, šťastní lidé vědí, jak je důležité se zastavit se a vychutnávat si každý okamžik. A propos, kdy jste se byli jen tak projít po parku?

Cvičte

Při cvičení se uvolňují chemikálie zvané endorfiny. Ty jsou produkovány, aby pomohly zmírnit bolest, snížit stres a zlepšit náladu (1). Nikdy jich není dost, proto se hýbejte tak často, jak jen to bude možné.

Zbavujte se toxických přátel

Není nic horšího, než být v blízkosti negativní osoby. Negativita je totiž nakažlivá a dokáže pěkně snížit vaše sebevědomí i zakalit uvažování. Naproti tomu skupina pozitivně smýšlejících bytostí má opačný efekt. Z tohoto důvodu se obklopte lidmi, kteří pomáhají budovat sebedůvěru, jsou zábavní a kreativní.

Těžte i z negativních zkušeností

Ano, jsou lepší i horší dny, ale místo toho, abyste si stěžovali, že je celý svět proti vám, vždy popřemýšlejte o tom, jak a kam vás negativní zkušenosti mají posunout. Ostatně, všechno zlé je pro něco dobré. Nenechte se svázat pesimismem – vždy se najdou nejlepší dostupná řešení, která vám pomohou se s daným problémem vypořádat.

Dostatečně spěte

Během spánku se organismus regeneruje a dobíjí. Bez dostatečného odpočinku se snižuje energie, pozornost a paměť a dochází k navýšení produkce stresových hormonů (2). Proto platí, že pro šťastné lidi je spánek prioritou.

Pomáhejte ostatním

Služba druhým dělá radost okolí i nám samotným. Ve druhé řadě odvádí pozornost od jednotlivců, poskytuje jiný pohled na život a otevírá oči – dává tak příležitost uvědomit si, že nic není samozřejmost a měli bychom si vážit všeho, co máme, spíše než toho, co nemáme.

Zdroje: (1) www.health.harvard.edu/mind-and-mood/endorphins-the-brains-natural-pain-reliever, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5923838/názor autora - zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat