Rozpoznání čerstvých mandarinek na první dobrou

Konečně je tu opět čas mandarinek a my se těšíme, až budeme jíst lahodné ovoce. Jak ale vlastně poznáte, že jsou čerstvé? 

Mandarinky milujeme a jsme rádi, že nyní znovu přichází čas jejich sezony. A to nejen pro jejich blahodárný účinek na naše zdraví, ale zkrátka proto, že jsou vynikající. Celou radost však může zkazit, když při nákupu ulovíte ovoce, které nechutná například proto, že už není čerstvé. Na co byste si před nákupem rozhodně měli dát pozor a jak poznáte čerstvé citrusové plody?

Jak poznat čerstvé mandarinky

Zkontrolujte slupku

Podívejte se pozorně na slupku ovoce. Měla by být pěkná a pevná a nemělo by se pod tlakem příliš rychle uvolňovat. To by mohla být možná známka toho, že ovoce již není čerstvé a šťavnaté. Skořápka by navíc měla být bez promáčklin, prasklin nebo škrábanců. V takto citlivých oblastech by se mohla velmi rychle vytvořit plíseň.

Hlídejte si váhu

Jsou plody pěkné a těžké? To je dobré znamení, protože jsou stále čerstvé a plné ovocné šťávy. Čím je ovoce starší, tím méně šťávy obsahuje a tím je světlejší.

Prohlédněte si bod oddělení

Takzvaný bod oddělení, tedy bod, ve kterém se plod oddělil od stromu, by měl být bílý. To svědčí o čerstvosti. Na druhou stranu, pokud je místo zabarvené dohněda, je lepší dát od něj ruce pryč. V takovém případě je mandarinka starší a již vysychá.

Podívejte se na listy a stonek

Vypadají listy stále pěkně a zeleně a stonek je pružný a vypadá svěže? Tyto dva ukazatele také ukazují, jak čerstvé ovoce je.

Zápach

Spolehněte se při nákupu na svůj nos – stejně jako všechny ostatní citrusové plody, i čerstvé mandarinky mají obzvlášť aromatickou vůni. Vyberte si jednu, přiložte k nosu a dlouze se nadechněte.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat