Větší varlata zajistí pánům kola

Že kola škodí zdraví? Ano, říká se to, ale na druhou stranu prý zase zvětšuje varlata, zvyšuje množství mužského pohlavního hormonu testosteronu a představuje prevenci dysfunkce prostaty. Má tedy pro i proti!

No to je ve vědeckém světě zase jednou poprask, přátelé. Týká se koly, která se po letech pranýřování dočkala neobvykle velkého uznání. Její popularita teď pořádně vzroste, a to zejména u mužů!

Jed, který může i pomáhat?

O perlivých nápojích, a to včetně zmíněné koly, se nikdy neříkalo nic moc hezkého. Jistě neuniklo ani vám, že se jejich konzumace podezřele často spojuje s nepříznivými zdravotními stavy. Ty zahrnují i prudké výkyvy inzulinu (1), narušení mozkové činnosti a zvýšené riziko mrtvice (2), náchylnost k cukrovce (3) i omezenou funkci jater a ledvin (4). Zkrátka a dobře – limonády obecně, které obsahují spoustu cukru, umělých sladidel, syntetických barviv, konzervačních látek a bůh ví čeho dalšího, nejsou žádným ternem. Prakticky se nenašel odborník, který by toto občerstvením s klidným svědomím doporučoval. Jenže teď je všechno jinak, protože pozitivní stránka koly se přece jen našla. A to v mužských varlatech!

Miláčku, dej si ještě skleničku

Když se čínští vědci z Northwest Minzu University zaměřili na to, jaký dopad mají sycené nápoje na mužské pohlavní orgány a jejich plodnost, zdaleka netušili, co takové bádání přinese. Jejich pokusy provedené na myších prokázaly, že hlodavci, kterým celých 15 dní podávali kolou, mají výrazně větší varlata i množství hormonu testosteronu (5). Tedy alespoň ve srovnání s chlupatou kontrolní skupinou, která ve stejném časovém úseku popíjela pouze vodu. Experti tedy usoudili, že konzumace tohoto perlivého nápoje příznivě ovlivňuje varlata i schopnost reprodukce a navíc je přínosná v prevenci dysfunkce prostaty. Jak je tohle možné? Vysvětlení snad poskytnou další průzkumy, protože tento jev zatím zůstává jednou velkou záhadou opředenou hypotézami a protichůdnými názory.

Zdroje: (1) www.therenegadepharmacist.com/what-happens-one-hour-after-drinking-a-can-of-coke/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6080735/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5998368/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4878564/, (5) www. ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9867816/#ref5







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat