Američané vydali dětskou knížku „Být gay je OK“

Gayové a lesbičky v USA poslední týdny bojují za právo vstupovat do manželství, které jim většina států této unie upírá. V rámci kampaně podporující manželství dvou osob stejného pohlaví vydalo nakladatelství Really Big Coloring Books dětskou knížku Being Gay is Okay, která obsahuje oddací list pro dva muže či dvě ženy nebo vzor dopisu pro rodiče, v němž dítě oznamuje, že ho sexuálně přitahuje stejné pohlaví.

Knížku vydavatelství sídlící v St. Louis ve státě Missouri popisuje jako „praktického průvodce LGBT (lesbickým, gay, bisexuálním a transgender) životem“.

Publikace má padesát barevných stran a vyjde na zhruba sto padesát korun. Děti se v knize dozvědí, že být homosexuální, bisexuální či transsexuální není nic závažného a že s osobou stejného pohlaví žijí třeba herečka Jodie Foster, moderátoři Ellen Degeneres a Anderson Cooper či zpěvák Ricky Martin.

„Tahle pravdivá, o fakta se opírající, inspirativní barevná kniha je velmi vhodná pro každého. Otevírá dveře vzdělávání a konverzaci o tom, že být gay je v pohodě. Tato kniha do rukou dětí, učitelů a rodičů přináší diskuzi o základních lidských právech s lekcí o toleranci. Kniha se zaměřuje na to, že pokud je člověk gay, je to v pořádku a není sám,“ tvrdí vydavatel Wayne Bell.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat