Drobné návyky pro každodenní život

Stát se přes noc lepším člověkem? Téměř nemožné. A taky dost stresující. Mnohem jednodušší, a hlavně udržitelnější je pracovat na sobě každý den a o jedno procento se každý den zlepšovat – s mikronávyky, které dlouhodobě vedou k velkým změnám. Reese Witherspoon na to přísahá! 

Reese Witherspoon je velkým zastáncem síly každodenních návyků – nedávno se na sociálních sítích podělila o čtyři zvyky, na kterých „pracuje“, a všechny nás v tomto procesu může inspirovat. 

Cíle, které je možné splnit

Všichni víme, že dát si realistické cíle je nejlepší způsob, jak stanovených cílů dosáhnout. A pokud vašimi cíli budou jednoduché, každodenní návyky, bude se zdát jejich dosažení více než snadné.  

Tento koncept není cizí ani Reese Witherspoonové, která nedávno sdílela své posedlosti zvyky a sílu, která jim může změnit život, se svými sledujícími na Instagramu. Přiznala, že v poslední době „hodně přemýšlela o zvycích“ a doporučila knihu na toto téma s názvem „Atomic Habits: An Easy and Proven Way to Build Good Habits and Break Bad Ones“ od Jamese Cleara. A pokud Reese doporučí nějakou knihu, bereme to na vědomí... 

Zlepšete si den o jedno procento

Teorii vysvětluje takto: „Pokud děláte něco, co je pro vás o jedno procento lepší každý den, budete se každý den zlepšovat o jedno procento. Pokud děláte něco, co je o jedno procento horší, každý den budeš mít o jedno procento horší." Což dává smysl, když se nad tím zamyslíte. 

Pokračuje ve svém titulku na IG výčtem čtyř vlastních zdravých návyků, na kterých „pracuje“, a my oceňujeme toto formulování, protože nám to přijde mnohem realističtější než tvrdit, že trhá rekordy každý, každý den. 

Denní návyky Reese Witherspoon

1. Začněte den velkou sklenicí vody.

2. Načerpejte 10 minut venkovního světla, nejlépe ranního. 

3. Každý den věnujte 30–60 minut čtení bez rozptylování.

4. Do postele jděte nejpozději ve 22 hodin. Žádné pozdní noční televizní flámy. Zkuste si 8 hodin odpočinout!

Není to nic převratného – ale všechny jsou to solidní a odborníky ověřené způsoby, jak zlepšit své zdraví a pohodu. Navíc jsou všechny osvěžující a nestojí ani korunu: pijte více vody – to víme všichni, dopřejte si ráno sluníčko – co jiného by vás mohlo nabít energií na celý den, čtěte si – aniž byste upadli do černé díry mobilního telefonu a mít rozumnou a konzistentní dobu usínání a délku spaní – to je opět stará známá věc. 

Mohli bychom to zkusit – co říkáte?  

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat