Menší cíle přinesou radost mnohem rychleji

Když se podíváte na své cíle, bojíte se? Možná je čas vytvořit si kapesní seznam – s menšími cíli, které vám přinesou radost mnohem rychleji.

Co je na vašem bucket listu, tedy na seznamu věcí, kterých chcete ve svém životě ještě dosáhnout nebo udělat? Bungee jumping? Plavat s delfíny? Postavit si vlastní dům? To nejsou věci, které si můžete přes noc rychle odškrtnout. Jsou to pravděpodobně celoživotní sny, jejichž plnění bude trvat roky, ne-li desetiletí. Je důležité mít takové velké cíle. Podněcují naši představivost, dávají nám naději, pohánějí nás. Jen sny. Ale kdy (nebo zda vůbec) se někdy splní, je jiná otázka.

Pocket list – pro malé sny

Samozřejmě to není nijak zvlášť uspokojující, když se všechny cíle zdají tak daleko. Co takhle další seznam kromě bucket listu? Jeden pro malé sny. Ty, které je snazší splnit, které rychle vyrobí radost. Malý seznam, který se vejde i do kapsy – Pocket list. 

Stanovením dosažitelných cílů, kterých můžeme dosáhnout rychleji, získáme více úspěšných příběhů, které nás motivují, a nakonec nás dělají šťastnějšími. Podobně to funguje se seznamy úkolů. Doporučuje se rozdělit velké a obtížné úkoly na mnoho menších, aby se zdály méně únavné. Když máte na mysli tak obrovský cíl, který vám změní život, jako je cesta kolem světa, může to být tlak, a dokonce zastrašující a děsivé. Jasně, výzvy ve svém životě potřebujeme, ale někdy je prostě dobré splnit si malá přání.

Nápady pro váš seznam kapes

Ale co patří do kapesního seznamu? Cokoli, co vám přináší radost a dá se rychle realizovat. Můžete třeba zavolat starému příteli, najít si nový koníček (nebo znovu objevit starý), začněte s knihou, kterou jste si už dlouho chtěli přečíst, dopřejte si celý den jen pro sebe (a v tento den si dejte pauzu na mobil), konečně začněte psát deník nebo zkuste nový recept.

Napište si všechno, co vám dělá radost. Vaše fantazie nezná mezí! Váš bucket list nemusíte vyhazovat do popelnice. Koneckonců, snění je vždy dobré.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat