Pomoc pro psy v úmorných horkých dnech

Psi v horkých dnech těžce dýchají, aby zchladili své tělo – ale to pomáhá jen v omezené míře. Zde je pět způsobů, jak můžete letos v létě podpořit svého mazlíčka.

Psi se opravdu potit neumějí: Mají jen pár potních žláz na tlapkách a jazyku. V horkých dnech to však k aklimatizaci těla čtyřnohého přítele zdaleka nestačí – psi proto začínají lapat po dechu, aby se ochladili. To však při venkovních teplotcáh nad 30 stupňů moc nefunguje, takže je potřeba vaše pomoc. Můžete tak svému mazlíčkovi pomoci lépe přežít vedra. Zde můžete zjistit, jak to na to.

Chladicí podložka

Samochladicí podložka se aktivuje pouze tehdy, když na ni váš pes leží. Chladicí deka je vyrobena z PVC a nylonu, díky čemuž je obzvláště robustní, omyvatelná a vodoodpudivá. Díky kombinaci chladivého gelu a pěny je tělo vašeho mazlíčka ochlazováno rovnoměrně – to znamená, že jeho tělesné teplo lze v horkých dnech lépe regulovat. Můžete tak přispět k tomu, že se váš pes (nebo vaše kočka) v létě úplně nepřehřeje. Dejte si ale pozor, protože to je nebezpečné pro malá štěňata, starší a také nemocná zvířata. 

Chladicí vesta

Chladicí vesta pro psy zajišťuje ještě komplexnější chlazení. K dispozici jsou v různých velikostech; chladicí systém je také začleněn do tkaniny, která je aktivována vodou. Vesta je nejvhodnější pro středně velká plemena – z tohoto důvodu byste měli nejprve změřit tělesnou velikost svého psa, než se rozhodnete ji pořídit.  

Pítko

V horkých dnech je pro psy stejně důležité jako pro lidi dostatečně pít. Vzhledem k tomu, že váš mazlíček si vodu obvykle neumí sám nalít, potřebuje vaši pomoc. Ale co když nejste doma? Zejména v horkých letních dnech voda v psí misce rychle dochází – zde může být řešením pítko pro psy, pokud máte pro zvíře volně přístupnou zahradu nebo terasu. Pítko je aktivováno pouze tlakem a poskytuje vždy čerstvou vodu.

Psí bazén

Většina psů se ráda cáká ve vodě. Většina majitelů psů však nemá vždy čas a volno vzít svého čtyřnohého přítele k nejbližšímu jezeru. Rozumnou a osvěžující alternativou pro čtyřnohé kamarády je malý psí bazének, který lze postavit na zahradě nebo jednoduše před či za domem a napustit vodou.   

Chladivý šátek

Spalujícím horkem v letních dnech trpí především psi s hustou srstí. Potřebují proto speciální podporu, aby se nepřehřály. To platí nejen pro vaše domovy, ale i když jste venku – ideální je zde chladivý šátek, který jednoduše uvážete kolem vašeho mazlíčka a zajistíte tak potřebné chlazení. Aktivuje se přidržením pod vodou, aby náplň ze speciálních krystalů nasákla a spustilo se chlazení. 

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat