Nízké sebevědomí omezuje životní úspěchy

Nedovolte, aby se vám nízké sebevědomí stavělo do cesty vedoucí k profesnímu úspěchu, kariérnímu růstu a plnění životních snů a cílů. Jak zlomenou sebedůvěru uzdravit a využít tak veškerý svůj potenciál?

Sebevědomí není vidět ani slyšet, přesto zasahuje do mnoha aspektů života. Tento sociálně psychologický pojem definuje, jaký postoj má člověk k sobě samému (1). A teď ruku na srdce –⁠ jaký je ten váš? Nebylo by tady co zlepšovat?

Silnější, než dřív

Máte pocit, že nízké sebevědomí omezuje váš úspěch a bojkotuje vysněné cíle? Asi to nebude znít hezky, ale máte naprostou pravdu. Myslí si to alespoň australská psycholožka a koučka sebedůvěry Kate Heussler, podle které právě nedostatek sebevědomí vede k potížím s partnerskými vztahy, přičemž brání i v profesním růstu a doslova odporuje celkové životní spokojenosti, protože vyvolává úzkostné stavy (2). Mezi běžné příznaky, na které je třeba dát si pozor, dle jejích slov patří negativní sebemluva a vyhýbání se novým výzvám a zkušenostem, a to z pouhých obav selhání. Také stahujete kalhoty, když brod je ještě v nedohlednu? Pojďte na tom zapracovat, ať naplno využijete svůj skrytý potenciál!

Postavte se na první místo

„Není to žádná velká věda. Vysoce účinný způsob, jak se cítit sebevědoměji, je nácvik péče o sebe. Zahrnuje to třeba pravidelnou fyzickou aktivitu, konzumaci dobrého a zdravého jídla nebo něco tak obyčejného, jako je dostatek kvalitního spánku,“ vysvětluje koučka Kate Heussler. Ta dodává, že láskyplná sebepéče vám pomůže stát se tou nejlepší verzí sebe sama. Díky ní se prý lépe zaměříte na své pozitivní stránky, stanovíte si nové cíle a dostanete se do fáze, kdy se konečně přestanete starat o to, co si o vás okolí myslí a jak vás hodnotí. Zkusíte o svou mysl a tělo takto pečovat? Zahrnete se pozorností, kterou si zasloužíte? Nemělo by se to minout účinkem.

Zdroje: (1) www.cs.wikipedia.org/wiki/Sebevědomí_(sociální_psychologie), (2) www.houseofwellness.com.au/wellbeing/advice/boost-confidence-coach-tips






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat