Tuhý šampon je pro životní prostředí lepší

Tuhý šampon je v zásadě stejný jako tekutý, jen z něj byla odstraněna voda. Díky tomu má kompaktní rozměry a je výrazně produktivnější. Ale co je ještě důležitější: šampon je zcela bez plastů a chrání životní prostředí – i vaši peněženku.

Jedno vysvětlení hned na začátek – vlasové mýdlo se také používá jako šampon, ale skládá se z různých složek – a vyrábí se také jinak než tuhý šampon. Kompaktní šampon obsahuje stejné „ingredience“ jako tekutý šampon. Pěnivé a pečující vlastnosti jsou také stejné, liší se pouze tvarem. Šampon v důsledku dehydratace ztuhne a lze jej skladovat jako tyčinku nebo blok v malé kartonové krabici. Některé značky se obejdou i bez obalu. A to není jediná výhoda, kterou tuhé šampony mají.

Výhody na první pohled 

Oproti tekutému šamponu je tuhý šampon mnohem ekonomičtější. Jinými slovy, vydrží mnohem déle – což také ospravedlňuje mírně vyšší cenu.

V závislosti na délce vlasů a produktu spotřebujeme v průměru tři až šest šamponových lahviček ročně. Tuhý šampon nepoužívá plastové obaly, takže produkujeme méně odpadu.

Pevný šampon díky svým kompaktním rozměrům zabere v toaletní taštičce výrazně méně místa - nezanedbatelný faktor, pokud chcete sportovat nebo jet na dovolenou.

Vzhledem k tomu, že šamponová tyčinka neobsahuje vodu, nemůže ani prosakovat – a lze ji dokonce nosit v příručním zavazadle, pokud chcete nastoupit do letadla a cestovat.

Zatímco tekutý šampon často obsahuje konzervační látky, které mají prodloužit výdrž produktu, tuhý šampon většinou žádné pochybné složky neobsahuje.

V čem se produkty liší

Stejně jako u tekutého šamponu existují i ​​tuhé šampony s různými přísadami pro různé chutě. Doporučujeme především ty značky, které používají přírodní kosmetiku – ta chrání nejen životní prostředí, ale i vaše vlasy. 

Jak správně používat šamponovou tyčinku

Stejně jako u běžného mýdla držte šampon pod tekoucí vodou a poté jej třete mezi rukama, dokud nezačne pěnit. Produkt pak můžete použít nebo jen rukama nanést pěnu na hlavu a vmasírovat do vlasů. Nakonec šampon opět vymyjte – princip zůstává stejný jako u tekutého šamponu.

Jak správně skladovat šamponovou tyčinku

Otázka, jak skladovat šamponovou tyčinku, je zcela správná. Koneckonců, šampon – stejně jako mýdlo – může ulpívat na povrchu poté, co se namočí. Z tohoto důvodu je po prvním použití vhodné skladovat přípravek v misce. Je důležité, aby mísa měla otvory nebo drážky, aby mohla přebytečná voda po použití odtéct. Pokud chcete tuhý šampon raději zavěsit, existují pro tento účel speciální sáčky na mýdlo.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8170769/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat