Lidé trpící záněty více používají sociální sítě

Máte alergii? Nebo se o vás pokouší angína? Původcem je zánět, kvůli kterému se necítíte ve své kůži. A právě proto lačníte po kontaktu se svými blízkými a přáteli, které oslovujete prostřednictvím sociálních sítí. Myslí si to alespoň vědci. Mají pravdu?

Kolik času jste dnes strávili tím, že jste lustrovali dění na sociálních sítích? Bylo to dohromady několik hodin, což s nevolí okomentoval i váš drahý protějšek? Aby nedošlo k partnerské hádce a výtkám kvůli nedostatečné pozornosti, můžete se vymluvit na zánět. Když ho prý lidé mají, používají tyto komunikační platformy více a častěji. Vede tudy cesta, jak konfrontaci utnout hned v zárodku?

Výmluva, která nelže?

Zánět může postihnout močové cesty, ale projevuje se i formou ekzému, lupenky nebo angíny. I běžná alergie je v podstatě zánět, neboť kontakt s alergenem a obranná odezva imunitního systému zahrnuje i mírné zánětlivé stavy, které tělu mají dopomoci nalézt ztracenou rovnováhu. Ať už je však zánět jakýkoli, podle jisté studie (1) přispívá je zvýšenému zájmu o sociální média. Jaká je tu souvislost?

Je mi nějak divně, proto jsem on-line

„Člověk je velmi sociální bytost, takže když se necítí ve své kůži, je pro něj účelové oslovit ostatní, kteří mu mohou poskytnout podporu, péči a porozumění,“ vysvětluje hlavní autor studie David S. Lee, který jako odborný asistent komunikace působí na univerzitě v Buffalu (2). A jak jinak dnes hledat tu potřebnou podporu, než právě na sociálních sítích, díky kterým můžeme komunikovat s kýmkoli a kdekoli, protože své přátele máme na dosah jednoho kliknutí? „Zajímavé je, že lidé se záněty sociální média jen velmi málo používají ke sledování zábavných videí, spíše jejich prostřednictvím oslovují okruh svých blízkých,“ popisuje jmenovaný expert, který v rámci svého výzkumu analyzoval chování více než 1800 zúčastněných respondentů. No to je zase „objev“, že?

Zdroje: (1) www.davidsjlee.com/_files/ugd/a56d46_fdcc028ccad54e66b1d9b02590630ebc.pdf, (2) www.nypost.com/2023/08/19/inflammation-can-lead-to-an-increase-in-social-media-use-study/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat