Babské rady zbavující infekcí, špatného dechu i škytavky

Některé lidové, babské rady vás mohou překvapit jedinečným řešením situací každodenního života. Co zabírá na zácpu, špatný dech nebo škytavku?

Vlasy, klouby, trávení… Kdo může říct, že má všechno tohle funkční a v pořádku? Až vás potká nějaká ta zdravotní či kosmetická nepříjemnost, spolehněte se na roky prověřené postupy!

Mykóza nehtů

Mykóza nehtů nechodí po horách, ale po lidech. Nehty jsou její vinou matné, nažloutlé, drolivé a lomivé. Jednoduše ponořte prsty do sklenice roztoku destilovaného bílého octa, který má antibakteriální vlastnosti (1), a teplé vody (v poměru 1 : 1). V této lázni setrvejte 15 minut. Opakujte jednou denně, dokud se infekce nezhojí.

Škytavka

Požití jedné či dvou lžiček cukru stačí ke stimulaci vagusového nervu, který se tím resetuje a zastaví křeče způsobující škytavku.

Bradavice

Jistě, že můžete zajít za kožním lékařem, ale někdy se odstranění bradavice obejde i bez něj. Naneste proužek lepicí pásky přímo na postiženou oblast a tam ji udržujte po dobu tří dnů (v případě potřeby pásku obměňujte, kupříkladu po koupání). Po uplynutí avizované doby otřete oblast bradavice pemzou a následně znovu aplikujte novou pásku. Opakujte, dokud bradavice nezmizí. Obyčejná izolepa představuje levný způsob, jak udusit kožní virus.

Zácpa

Přírodní rozpustná vláknina v červené řepě je nejlepším přítelem tlustého střeva. Trpíte-li na zácpy, červenou řepu jezte dušenou – a zároveň vypijte vodu, ve které jste ji tepelně upravovali. Jen se neděste toho, že řepa zbarví moč i stolici do jasně červené.

Bolesti kloubů

Někteří přísahají na to, že když naložíte rozinky do ginu, sníží se tím otoky a bolesti při artritidě. Rozinky v alkoholu nechte namáčet přes noc, poté je sceďte a „výluh“ aplikujte na potřebná místa.

Špatný dech

Váš dech je všechno, jen ne svěží? Zakousněte se do jablka či kousku celeru. Bohatý obsah vlákniny pomáhá zvýšit produkci slin, což je užitečné při odplavování částic potravin způsobujících bakterie a plaky.

Vypadávání vlasů

Kopřivový čaj je dlouhodobým lékem na vypadávání vlasů. Do šálku nasypte lžičku sušených listů kopřivy, zalijte je vroucí vodou a nechte 10–15 minut luhovat. Čaj přeceďte, vlasy si umyjte šamponem jako obvykle a na závěr je přelijte připraveným kopřivovým čajem. Opakujte pravidelně.

Třísky

Třísky jsou neskutečně otravné, ale jedlá soda ví, co s nimi. Pomáhá nabobtnat pokožku a třísku přitáhnout na povrch. Smíchejte malé množství jedlé sody a vody a vytvořte pastu, aplikujte na oblast a přikryjte obvazem. Asi po 24 hodinách by tříska měla vyčnívat natolik, aby ji bylo možné snadno vytáhnout pinzetou. Pokud nemáte to štěstí, postup opakujte.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9713753/, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat