Věci, kterých byste se měli zbavit během podzimu

Barevný podzim je tu a vy už možná s povzdechem počítáte, kolik dní zbývá do Vánoc. Ještě, než přijdou, udělejte si pořádek ve věcech, které zatěžují vaši domácnost. Sychravé dny se pro to vyloženě nabízejí!

Traduje se, že nový rok začíná měsícem září. Všichni už sedí ve školních lavicích a za pracovními stoly, volnost a letní život bez pravidel vystřídal řád a režim. Už jen týdny nás dělí od nejhezčích svátků roku, proto deštivé a sychravé dny efektivně využijte k reorganizaci své domácnosti. Kterých věcí byste se rozhodně měli zbavit?

Loňské školní potřeby

Pravděpodobně jste dětem nakoupili nové obaly na sešity, vodové barvy, pastelky a další školní pomůcky. Ale co se stalo s těmi loňskými? Že se válí v psacím stole? Vyhoďte je, stejně nevydrží věčně. Pera a barvy zasychají, krabičky na svačiny s rozbitým zavíráním akorát zabírají cenné místo.

Odrostlé dětské oblečení

Kdy jindy, když ne teď? To, z čeho už vaši potomci vyrostli, nabídněte k prodeji. Nebo oblečení darujte potřebným. Zabijete dvě mouchy jednou ranou.

Vlastní outfity, které již rok nenosíte

Skříně už pomalu plní svetry, vlněné sukně a kardigany. Problémem je, že se do ní nevejdou, neboť v pravém i levém rohu stojí komínky outfitů, o nichž si myslíte, že si je „jednou“ znovu oblečete. Pravda je taková, že skutečně nepotřebujete deset různých zimních kalhot nebo obleků. Vyhoďte věci, jež jsou potřísněné, roztrhané nebo již nenositelné.

Kartonové krabice

Většina z nás v dnešní době objednává mnohem více online. Pokud jste přepravní krabice odkládali do sklepů, prádelen nebo garáží, jistě víte, že když je konečně odnesete ke kontejnerům na tříděný odpad, získáte spoustu prostoru navíc.

Stará elektronika

I když je moudré mít po ruce starší smartphone nebo počítač pro případ, že by se tomu vašemu současnému něco stalo, deset let starý „retro“ desktop pravděpodobně již není užitečný. Jen nezapomeňte vymazat data a recyklovat staré baterie.

Prošlé potraviny

Pravidelně pečete, vaříte a vlastně se už těšíte na tvoření vánočního cukroví. I z tohoto důvodu projděte spíž, zkontrolujte data spotřeby nejen u marmelád, mouky, luštěnin, olejů a podobně. Získáte tak přehled o tom, co ještě bude nutné dokoupit, až přijde ten pravý čas.

Zdroje: www.realsimple.com/home-organizing/organizing/things-to-get-rid-of-fall, www.homesandgardens.com/solved/things-to-declutter-before-fall






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat