MHD vs. auto: Budete v šoku, kde je víc špíny!

Epidemiologové z Londýna prokázali, že městská hromadná doprava není z hlediska nákazy virovými onemocněními dýchacích cest tak nebezpečná, jak se dosud soudilo. Lidé dopravující se metrem, autobusy, tramvajemi či trolejbusy onemocní chřipkou dokonce s menší pravděpodobností, než když cestují vozem.

Podle výzkumu epidemiologů z London School of Hygiene and Tropical Medicine se ze šesti tisíc sledovaných osob nakazili chřipkou cestující městskou hromadnou dopravou méně často než ti, kteří využívají k přepravě do zaměstnání či po městě jiné dopravní prostředky.

Pokud už člověk nemocný či nachlazený je, pak se při cestování MHD jeho stav skutečně zhorší. Z hlediska primární nákazy ale metro či autobus nejsou nijak rizikovější. Naopak. Riziko je u nich nižší než v případě automobilu, jízdy na kole či chůze pěšky.

„Tyto důkazy jsou pro všechny včetně odborníků bezpochyby velikým překvapením, většina pracujících viní za svou chorobu špatné počasí a cestu městskou hromadnou dopravou. V Londýně, kde většina lidí cestuje veřejnou dopravou, není míra nákazy v metru či autobuse vyšší než v autě, dokonce je trochu nižší,“ tvrdí autoři studie doktoři Alma Adler a Ken Eames z London School of Hygiene and Tropical Medicine.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat