Konečně! Týdny nepáchnoucí ponožky jsou na světě

06.02.2010 | Zajímavosti

Tak tyhle ponožky asi využije mezi běžnými smrtelníky jen skutečný čuník. Těžko si představit, že někdo nosí jeden pár ponožek dva týdny jen proto, že zrovna necítí žádný zápach.

Ovšem praktické využití bude mít vynález v izraelské armádě. Vědci z Jeruzaléma svým vojákům vyvinuli takovou textilii, která nošená v těžkých podmínkách a neprodyšných botách vydrží bez nepříjemného západu po dva týdny.

Vědci z Jeruzaléma svým vojákům vyvinuli takovou textilii, která nošená v těžkých podmínkách a neprodyšných botách vydrží bez nepříjemného západu po dva týdny.

„Může to znít až trapně…ale je to velmi důležitá problematika, protože při výcviku vojáků působí vážné problémy,“ uvedl pro deník Maariv generál Nissim Peretz na adresu smrdutých chodidel vojska.

Nové ponožky budou dostávat při náboru všichni odvedenci a to od března letošního roku. Podle zdravotníků jsou navíc výborné pro prevenci dermatofytózy chodidel. „To je nepříjemnost, kterou velmi dobře zná každý voják,“ citoval Maariv dále Peretze.

Ponožky nejsou nijak levné, neboť tkanina obsahuje vysoký podíl drahých kovů, které brání vzniku zápachu a houbových onemocnění.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat