Romantické komedie ničí vztahy

24.07.2010 | Zajímavosti

Pokud partner či partnerka odmítají sledovat romantickou komedii, pak je nenuťte. A sami si dopřávejte podobné filmy jen výjimečně a vždy mějte na paměti, že je to fikce, určená k zábavě.

Podle australské studie totiž romantické komedie utvářejí v lidech falešné představy o dokonalém vztahu a partnerství mohou uškodit. Milovníci těchto filmů totiž mají nerealistická očekávání vůči svému partnerovi.

Šťastné konce, šťastné náhody, při nichž člověku začne bušit srdce, a přehršle kytic, západů slunce a dokonalého milování vyvolávají v lidech pocit, že tak má vypadat ideální život. Jenže tenhle ideál byl stvořen rukou scenáristy, nikoli napsán samotným životem. Pravděpodobnost, že se to samé naplní v reálu, je jedna ku mnoha milionům.

„Zdá se, že romantické komedie nás mění v lidi, závislé na vždycky šťastném konci. Příjemné a mrazící pocity, které při takových scénách zažíváme, mohou velmi negativně ovlivnit náš pohled na skutečné vztahy. Skutečné vztahy vyžadují práci a skutečná láska potřebuje mnohem víc než ohňostroj,“ vysvětluje psycholožka Gabrielle Morrisseyová.

Podle australského průzkumu mezi milovníky romantických komedií čtvrtina očekává, že bude vždy vědět, co si partner myslí, zatímco pětina počítá s kyticemi a překvapeními „jen tak“ bez důvodu.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

196 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat