Co s mužem udělá ženský hlas?!

Ženy dokážou muže oblouznit svým hlasem ve vteřině. Stačí, aby podmanivě promluvily, a mužové jim padají k nohám. Ženám se hlas mění v průběhu menstruační periody, přičemž nejsmyslnější a nejhlubší ho mají v době, kdy ovulují. Muže pak doslova zamrazí. Vědci z amerického státu Virginie zjistili, že ženský hlas skutečně vyvolává na mužské kůži elektrickou aktivitu, která je projevem vzrušení.

Hormonální změny v těle ženy během měsíční periody ovlivňují larynx – lidské hlasivky – a mění hloubku a sexuální přitažlivost hlasu. „To může vyvolat doslova mrazení, jak se zvýší elektrická aktivita na povrchu mužského těla, dojde k tomu do pěti sekund od chvíle, kdy žena promluví,“ tvrdí doktorka Melanie Shoupová Knoxová z Univerzity Jamese Madisona ve Virginii.

Nízce položený ženský hlas zvyšuje také srdeční činnost u mužů. To je dalším projevem toho, jak žena muže přitahuje.

„Schopnost identifikovat plodnost ženy a reagovat na ni propůjčuje mužům reprodukční výhodu, když si vybírají potenciální partnerky. Ženy, na druhou stranu, mohou mít výhodu v konkurenčním boji, když poznají plodnost jiných žen,“ tvrdí doktorka Shoupová Knoxová.

V experimentálním výzkumu prokázala, že muži – ale také ženy – jen podle nahrávky hlasu dokážou poznat, kdy žena ovuluje a je nejplodnější. Označí totiž takový hlas za nejpřitažlivější. U mužů i žen se zvýší elektrická aktivita v kůži o dvacet procent a srdeční rytmus o pět procent.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat