Zubařskou vrtačku nahradí v budoucnosti bezbolestná plazma

08.02.2010 | Zajímavosti

Zatím je to hudba budoucnosti, podle německých odborníků ale nijak vzdálená. Malé plazmové trysky prý zanedlouho nahradí klasické zubařské vrtačky, které ze stomatologů činí tolik obávané lékaře. Podle expertů ze Saarlandské univerzity budou plazmové nástroje bezbolestné a velmi spolehlivé.

Tým vědců z Leibnizova institutu a Saarlandské univerzity tvrdí, že paprsek plazmy o nízké teplotě dokáže v dentinu neboli zubovině snížit obsah bakterií až desettisíckrát. Podle nich by mohli dentisté léčit zuby bez povrchového narušení a bez poškození skloviny.

Podle doktora Stefana Rupfa ze Saarlandské univerzity by revoluční metoda léčby zubu bez jeho mechanického vrtání mohla být dostupná už za pět let. Určitě si prý získá velkou oblibu už jen proto, že bude bezbolestná a nebude u ní potřeba využívat zubní výplně.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat