Nechte svého psa šichnout k JEHO rozkroku: Rakovinu prostaty odhalí na 98%

Lékaři se o psí čich při diagnostice chorob zajímají intenzivně posledních patnáct let. A ukazuje se, že velmi citlivý smyslový orgán nejlepších přátel člověka bude hrát významnou roli především v diagnostice rakoviny. U nádorového onemocnění prostaty je totiž psí čich přesný na osmadevadesát procent. Přesnost rovná přístrojům však nevyžaduje žádnou invazi do pacientova těla.

Ve Výzkumném a klinickém centru Humanitas v Miláně mají dva německé ovčáky, kteří dokážou rakovinu prostaty a močového měchýře diagnostikovat s přesností 97,7 a 97,6 procenta.

„Zvláště úžasné je to, že máme tak vysokou úspěšnost při detekci rakoviny prostaty, u níž jsou existující testy tak žalostně neschopné,“ uvedla doktorka Claire Guestová z organizace Medical Detection Dogs v Anglii, která spolupracuje s milánskými onkology.

V současnosti je diagnostika rakoviny prostaty na většině pracoviště v Evropě velmi náročná, sestává z kombinace vyšetření krve, fyzického vyšetření pohmatem u lékaře a také biopsie (odebrání vzorku tkáně k laboratorní diagnóze).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

21 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:59
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:47
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat