Dostal zpět po 14 letech ukradenou peněženku. Bylo v ní víc peněz

Většina okradených je šťastná, když se jim peněženka vrátí alespoň s doklady. To, že chybějí peníze, je smutná přítěž, ale méně závažná než ztráta dokumentů, jejichž vyřizování stojí mnoho času a peněz. Ale Ivica Jerković z Chorvatska je asi výjimkou v mnoha ohledech. Ukradená peněženka se mu vrátila po neuvěřitelných čtrnácti letech, ale co víc. Nejenže v ní byly peníze, ale bylo v ní dokonce víc než v době, kdy o ni přišel.

Když Ivica peněženku dostal poštou, nemohl chvíli pochopit, co mu vlastně přišlo. Na kožené pouzdro dávno zapomněl. Ale bylo v ní v přepočtu kolem osmatřiceti tisíc korun, zatímco v době, kdy o ni přišel, byla nadita částkou zhruba šestadvaceti tisíc.

Ivica věří, že peníze dostal před lety někdo, komu pomohly. A tak teď, když se má dobře, vrátil částku plus inflaci.

„Věřím, že mu ty peníze pomohly zachránit život a celé roky počítal, kolik by měl vrátit. Jinak nevím, proč by si tu peněženku s adresou schovával celé ty roky!“ uvažoval Ivica v rozhovoru pro záhřebská média.

V čase, kdy o peněženku přišel, nebylo Jerkovićovi vůbec lehko. Peníze totiž vybral z banky na opravu střechy. Když tak o částku přišel, měl dluh a díru ve střeše. Peněženka se mu po čtrnácti letech vrátila přímo na Velikonoce.

„Byl to nejhezčí velikonoční pozdrav všech dob!“ pochvaluje si Jerković.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat