Proč se ženy dožívají vyššího věku?

Ženy jsou pohlavím odolnějším, takže se dožívají vyššího věku. A platí to pro všechny rasy a kultury na celém světě bez rozdílu. Podle kalifornských odborníků přežívají ženy muže především díky tomu, že mají podstatně silnější srdce. A výrazně se délka ženského života ve srovnání s mužským prodloužila až na počátku dvacátého století.

K prodloužení délky života u obou pohlaví přispěla prevence chorob, lepší strava a lékařská osvěta s ohledem na rizikové chování poškozující zdraví, která začala na konci devatenáctého a začátku dvacátého století. Tehdy poprvé míra úmrtí začala klesat.

Byli jsme překvapeni tím, jak se rozdíl v úmrtnosti mužů a žen, který se začal objevovat v roce 1870, soustředil především na věkové rozpětí padesát až sedmdesát let a prudce upadl po osmdesátce,“ uvedla profesorka Eileen Crimminsová z University of South California.

U žen po roce 1880 délka života rostla v průměru o sedmdesát procent více než délka života mužů. Přitom nejčastější příčinou úmrtí mužů byly choroby oběhové soustavy. Ženy sice umírají na onemocnění srdce a cév také, ale méně než muži.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat