Zapomeňte na hormony, Cvičení v menopauze pomůže lépe a bezpečně

Řada žen řeší menopauzu pomocí náhradní hormonální léčby (HRT). Jenže podávání umělých hormonálních preparátů může mít negativní vedlejší účinky. Zvýšit hladinu pohlavních hormonů lze také přirozeně. A pomůže především aktivní pohyb. Ženy v menopauze tak můžou omezit negativní symptomy až na polovinu, když pravidelně a hodně sportují. Pomůže také zahradničení.

„Ženy, které posilují, cvičí a pravidelně se pohybují, trpí jen polovinou horkých návalů ve srovnání s těmi, které mají sedavý životní styl a pohybu se vyhýbají,“ tvrdí lékaři z Liverpoolu v závěru své studie.

Horké návaly jsou nejčastějším a jedním z nejnepříjemnějších symptomů. Podle odborníků narušují spánek, odsávají z těla energii a také působí nepříjemné psychické stavy. Ženy se za ně mnohdy stydí.

„Nemusíte být ale zrovna sportovci, stačí, když pracujete na zahradě. Pletí záhonů, sekání trávy a všechny tyto věci jsou cvičením,“ tvrdí profesor Charles Kingsland z Liverpoolu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat