Mužům nejvíce záleží na velikosti postavy. Proto si rádi přidávají centimetry

Dokud budou ženy svým synům při výchově vštěpovat stereotypy, že mužnost rovná se vítězství a být nejlepší či největší, pak se nemůžou divit, že většina mužů včetně jejich partnerů bude trpět celoživotními mindráky, které si pak budou vylívat právě na ženách. Muži totiž trpí srovnáváním. Soutěživost je pro ně od dětství normou a odmalička jsou vedeni k tomu, že musejí být nejvyšší a mít ho největšího. Jsou to pak muži, kterým záleží na velikosti. A nejen penisu. Především na výšce postavy. Kvůli průměrnosti a vysoké konkurenci si v důsledku psychického stresu přidávají centimetry.

Když se tak průměrně vysokého muže zeptáte na výšku, téměř vždy si nějaký centimetr přidá. Přiznat skutečnou výšku znamená přiznat se k menší mužnosti. Tedy tak to mají v sobě zakořeněno. Ačkoli skutečná mužnost a mužství na velikosti rozhodně nezáleží.

Ženy se často zlobí, že jsou muži posedlí předváděním svalů, své postavy, že se chlubí velikostí pyje a dělají ramena a snaží se vypadat větší. Jenže bohužel i ony přispívají výchovou svých synů k šíření tohoto stereotypu. Ten je nebezpečný především proto, že buduje v mužích komplexy. A zakomplexovaný muž se snaží zvýšit si status především tím, že se hrubě chová k ženám a ponižuje je.

Doktor Michael Kasumovic z australské University of New South Wales ve svých sociálně-psychologických výzkumech zjistil: „Ženy jsou dnes aktivní ve všech sférách společnosti, což narušilo patriarchální hierarchii. Pro muže, kteří jsou dobří a drží s pevně na svých pozicích, je to v pořádku, ale pro muže, kteří jsou dole a se životem zápasí, kteří nemají dobrý společenský status a musejí bojovat, je to velmi ohrožující. Muži často spoléhají na agresivitu jako na způsob, jak si udržet dominantní status ve společnosti. Muži se chovají nenávistně k ženám proto, že vnímají své nízké společenské postavení, svou nenávistí se snaží ženu ponížit a vyřadit z hierarchie, a tím si udržet pozici ve společenském žebříčku.“

A zapravdu mu dávají také psychologové z USA, kteří dokázali, že si muži své mužství snaží kompenzovat přidáváním centimetrů. Každý muž, který si není svou maskulinitou jistý, si přidává minimálně dva centimetry na výšku.

„Výška je něco, co považujete za trvale danou věc, ale jakou výšku přiznáte, je měnitelné, především u mužů. Víme také, že být vnímán jako mužný je velmi důležité pro mnoho mužů. My jsme zjistili, že věci, které muži používají, aby se ujistili ve své mužnosti, byly těmi věcmi, které používají jako znaky své identity,“ tvrdí profesorka Sapna Cheryanová z University of Washington.

V experimentu zjistila, že muži, kterým řeknete, že v silovém testu nebyli dobří (ohrozíte verbálně jejich mužnost), si přidávají o dva až pět centimetrů na výšku. U mužů, které za silový test pochválíte (jejich mužnost byla pochválena), k nadhodnocení své skutečné výšky nedojde.

Výzkumy zabývající se délkou penisu u mužů odhalují, že pánové jsou těmi, kterým na velikosti záleží a že i s ohledem na své přirození si velmi rádi přidávají centimetry, aby působili jako větší „samci“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat