Prostreno.cz

Voňavá koupel. Jaké esenciální oleje vás zrelaxují v předvánočním shonu?

Nevíte, kam dřív skočit? Příprava na vánoční svátky je v plném proudu a vy nakupujete dárky, chystáte dekorace jako diví, a ke všemu jste v práci pořád přesčas. Je jasné, že potřebujete dobít baterky. Co třeba voňavá koupel?

Venku je počasí, že by ani psa nevyhnal. Láká vás skočit si do vany a odplavit všechny starosti? K tomuto rozhodnutí vám můžeme jen gratulovat. Ovšem pozor, není lázeň jako lázeň. Přidejte do té své esenciální oleje a udělejte si doma malé lázně. Proč vás pohladí na těle i na duši?

Esenciální oleje obsahují prchavé látky, které přímo "útočí" na limbický systém v mozku. Chcete-li co nejvíc využít jejich blahodárných účinků, přidávejte je do vany už během napouštění. Bohatě postačí šest až osm kapek.

Jaký olej pro vás teď bude nejlepší? Stačí si vybrat…

Levandule

Tenhle zázrak má posilovací a zklidňující schopnosti. Pomáhá proti nespavosti a zatne tipec obtížím nervového původu. Zatočí s bolestí hlavy, migrénou, a dokonce i hysterickými stavy paniky. Levandulová koupel zlepšuje krevní oběh a celkově oživuje organismus. Nezní to špatně, co říkáte?

Heřmánek

Stejně jako v předchozím případě, také heřmánkový olejíček prospívá kvalitnímu spánku a klidnému usínání. Má výrazné aromaterapeutické vlastnosti. Působí proti smutku, depresi a pocitům zklamání. S jeho vůní snáze překonáte nepříjemné stavy, protože navozuje pocit štěstí a povzbuzuje ducha.

Rozmarýn

Účinná zbraň na ztuhlé klouby, bolavé i namožené svaly. Přijde vám k duhu nejen po celodenním běhání po obchodech, ale i po návštěvě tělocvičny, když to s cvičením lehce přeženete. Po návratu z dlouhé „šichty“ je přímo ideální! Kam se hrabe masáž…

Jasmín

Seznam pozitiv jasmínu je pěkně dlouhý. Kromě toho, že zbavuje depresí a dodává energii, je to i silné afrodiziakum. Sladká a jemná vůně probouzí smyslová vnímání a neuvěřitelně povznáší dobrou náladu, která vám právě teď schází.

Zázvor

Zázvor je proslulý svým darem rozehřát i ty největší zmrzlíky. Uleví vám při nachlazení a chřipce, podpoří krevní oběh, zažene vyčerpání a zmírní jakékoli bolesti. S ním bude vaše lázeň osvěžující a uklidňující.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat