Prostreno.cz

Poznejte potraviny, které jsou pro zdravé kosti nutností

Staráte se o své tělo? Pak byste měli patřičnou péči věnovat i svým kostem. A největší radost jim uděláte, když si pravidelně dopřejete sýr, špenát, lososa a sezamová semínka! Ovšem ani s mlékem neuděláte chybu.

Teď to možná ještě nechcete slyšet, ale zima se pomalu blíží. To znamená, že za pár týdnů se cesta do práce po namrzlých chodnících změní v učiněný horor. Někdy stačí i malé uklouznutí a rázem je zaděláno na velkou zlomeninu! Nehodláte nic riskovat? Dopřejte včas svým kostem výživu, díky které budou zdravé, silné a odolné. Jak to zařídit? Přece s pomocí těchto potravin!

Mléko? Alfa i omega přípravy na mrazy

Není žádným překvapením, že mléko obsahuje vápník, který kostem ve všech směrech prospívá. Ovšem pozor, v bílé sklenici se nacházejí i další živiny, které rozhodně stojí za zmínku. Jmenovitě třeba vitamin B12, vitamin D, hořčík, draslík a fosfor. I tyto cenné látky jdou vašemu zdraví na ruku!

Sýr. Lék, na kterém si smlsnete

Teď jistě potěšíme nejednoho labužníka. Chutný sýr totiž také podporuje kondici kostí, zejména pokud jde o čedar, parmezán a mozzarellu. Alespoň tedy podle názoru některých lékařů. No vida, občas stojí za to sáhnout hlouběji do peněženky a trochu se rozmazlit. Vždyť je to pro vaše dobro…

Špenát, neřest Pepka námořníka

Bez ohledu na to, jakým způsobem tohoto zeleného dobrodince připravíte, poskytne vám opravdu požehnané množství vápníku. Syrový, či dušený? To je úplně jedno! Kromě toho je špenát bohatý na vitamin K, který tělu pomáhá vápník absorbovat.

Sezamová semínka, povolený doping

Věděli jste, že seznamová semínka dokáží spolehlivě zahnat podzimní chmury a jsou také považována za prevenci osteoporózy? Vedle vápníku z nich načerpáte také vitaminy skupiny B, nasycené mastné kyseliny a spoustu vlákniny, což ocení i vaše zažívání.

Losos, přítel v růžové

Tento zástupce ze seznamu mastných ryb je opravdové terno, které byste si měli dopřát alespoň dvakrát týdně – a bez odmlouvání. Je prokázáno, že obsažené živiny, proteiny, omega-3 mastné kyseliny a vitaminy posilují kosti, přičemž významně zlepšují jejich hustotu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat