Komentáře k článku

Rypoň 13.10.2017

Mám dnu, diabetes, vysoký tlak, a kdo ví co ještě. Věřím že v tom nejsem sam, je nás vic. Jeden doktor vám zakáže fazole (dna), druhý vám je doporučí (cukr), a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Ale nikdo se nezamýšlí nad tím, proč se všem těm svinstvum říká "civilizační choroby". Stres, z toho co bude zítra, a sajrajty kterým říkáme potraviny, nás zabijí rychleji než cokoliv jineho. To píšu po tom, co jsem si dal větrník a kafe. A je mi to u .... Zduř

Danina Rypoň 14.10.2017

Teda! Při čtení Vašeho komentáře jsem se fakt výborně pobavila a s chutí zasmála. Vyjádřil jste to perfektně. Dříve se říkalo, že dna je 'výsadou' bohatých, protože žrali hodně masa. Ti chudší jedli luštěniny, poctivý chléb, čerstvé nadojené mléko, domácí vyškvařené sádlo apod., tvrdě makali místo fitka, a jak byli zdraví. Takže já tedy nadále budu jíst o co si moje tělo řekne a basta.

ochtl Rypoň 14.10.2017

pozor dnu můžou způsobit zkažené zuby a to i pod korunkami .

David 13.10.2017

A co mám žrát teda?

Danina David 14.10.2017

přesně tohle jsem si po přečtení článku taky říkala. Co mám teda žrát. Jednou doporučují to, podruhé to samé vyvrátí atd. stále dokola. Nakonec nedoporučí ani pít vodu. O víně nebo pivu nemluvě. A co vzduch? Ten už taky není bio.........

Jou 13.10.2017

Byl ten pisatel normální, myslím že ne..

Tartufo 13.10.2017

To pudu raději o 2-3 roky dřív do penálu,ale vím ,že jsem žil a né se furt omezoval.<3

Maruška 13.10.2017

Jim všechno a co pořaSnad jd někdo má proti bramborům,mouce atd. Asi se budem pást.

Markéta 13.10.2017

To je jak vaření s Babicou - když nemáte surovinu z receptu, dejte tam cokoli jiného, když Vám nepomůže nejíst papriky, tak to máte po něčem jiném... Laik se diví, odborník žasne . ...

Jirka 13.10.2017

A co mám *12* jíst

Miluše 13.10.2017

To znamená nejíst radši nic !!;-)

ellen 13.10.2017

Tak cukr "je návykový a vede k cukrovce"...? Tak to je blud, jakému není rovno. Tedy blud, co se odbornosti týká. Další blud - gramatický - který nelze přehlédnout: autorka článku patrně neví, že sloveso "vyvarovat se" se pojí s 2. pádem (čeho), nikoli se 3. pádem (čemu)... Číst takový článek je utrpení, dočetla jsem ho jen z toho důvodu, abych zjistila, kolik bludů se do jednoho článku vejde... Za TO někdo platí?*20*

Alena Adámková 13.10.2017

Ten článek je plný naprostých nesmyslů, nemá naprosto žádnou užitnou hodnotu, je to jen pustý blábol. Jeden z největších - rostlinné oleje obsahují trans kyseliny. Ty ale vznikají při ztužování tuků. Jsou obsaženy v jemných cukrářských pekařských a cukrářských výrobcích. Vy nemáte žádného editora, který by takové kraviny odmítl vypustit ven? S úctou Ing. Alena Adámková ( absolventka Ústavu mléka a tuků, VŠCHT)

Lenka 13.10.2017

To je neskučně zla v těchto příspěvcích, že vás to baví.... Když tyto rady nepotřebujete tak proč je čtete a proč na ně reagujete ? Asi nemáte co na práci. a při tom - dělání - dělání - všechny smutky zahání.......Lidi - usmějte se a řekněte si - to je dobře, že jsem zdravá, že nic takového nepotřebuji a kdo to potřebuje ať si hledá a zkouší co mu udělá dobře. Proč je tady tolik nenávisti, zloby, pohrdání ? z toho budete brzy - nemocní......

VLODEK 13.10.2017

Dobrý den milá Věruško, můžu Vás ujistit, že tento stav o ktrém píšete bude trva dlouho, já za 80 let co žiju jen čekám až bude každé druhé slovo anglcké, či snad v budoucnu arabské.....

Jan. Novák, 13.10.2017

Opět jedna zaručená zpráva a rada. Rád bych věděl odkdy je cukr návykový. Kdybych se měl řídit každou pitomostí, kterou někdo vypotí a vydává za zaručenou zprávu, vůbec bych nemohl jíst, protože podle těchto rad je škodlivé všecko.

tass 13.10.2017

No jo? Když přestanete jíst VŠECHNO, bolest zaručeně vymizí! Jednoduché jak facka! Jak to, že to ještě nikoho nenapadlo???

Alena 13.10.2017

Jděte víte kam. Na něco jsou tyhle potraviny dobré, na něco ne a to je se vším. Že rovnou nenapíšete - avokádo nejde na odbyt protože je (zbytečně) drahé, stejně jako předražené oříšky, takže to koukejte kupovat, proč píšete zvyšte příjem avokáda je zdravé? Chtěla bych poznat osobně pisatele těchto článků.

Marie 13.10.2017

Koho nic nebolí, neví proč zatracuje. Koho bolí, hledá cesty. A koho bolí a nehledá, ať trpí. Jeho věc. Já sama lilkovité nejím tři roky a na kloubech rukou poznám "chuťovku" - jeden hranolek. Víte vůbec, kolik potravin vám může nahradit bramboru? Přemýšlejte a pak pište.

Ilona 13.10.2017

Strava má být pestrá, dostatek pohybu a spánku a pokud možno co nejméně stresu.

Zdenál 13.10.2017

Já věřím, že nežrat je prospěšné, znám lidi co prošli koncentrák, tam je odnaučili žrát a dožili slušného věku a ani rak je nesežral. Zatímco ti bůčkaři s těmi bajpásy.......

Věrka Zdenál 13.10.2017

I tady je víc moudra než ve zdejších "chytrých" článcích.Zkrátka - všecko je individuální.

Lada 13.10.2017

Tak to je rada jako hrom - nejezte sice umřete hladem,ale nebude vás nic bolet.

Lenka 13.10.2017

Ano - souhlasím - když má někdo potíže a to nejen s klouby, tak tento směr diety je správný a ano - vrátíme se touto stravou doby - "kořínků" a jednoduché stravy bez úprav a chemie a proto nám to pomůže. Mám tento typ stravy vyzkoušený a kromě toho, že jsem krásně zhubla, tak se mi srovnal i vysoký tlak a klouby mě taky nebolejí ani kyčelní. Takže vřele doporučuji, je to vlastně takové paleo nebo podle čínské medicíny- Duangu - tedy vynechání zrn (obilí, luštěnin a zeleniny obsahující lektin - což je lilkovitá zelenina-rajčata, papriky, brambory, lilek. Výborný článek.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat