Prostreno.cz

Voda s plátky okurky pro krásnou pleť

Pokud vás už nebaví utápět se ve sklenicích obyčejné vody, je nejvyšší čas na změnu. Už jste vyzkoušeli vodu s okurkou? Možná to zní fádně, ale pokud jste ještě nechutnali, věřte, že i pár plátků okurky vám může udělat radost a polechtat chuťové pohárky. Navíc voda s okurkou má hned několik účinků na lidské zdraví.

Příprava okurkové vody je více než snadná. Do sklenice s čistou vodou stačí přidat několik plátků okurky, nechte odstát přibližně 10 až15 minut a poté se můžete pustit do pití. Plátky okurky můžete zalít vodou hned několikrát, ale výraznější chuti docílíte vždy s čerstvou okurkou. 

Okurky se skládají převážně z vody, což je hlavním důvodem, proč jsou tak oblíbené při detoxikaci. Zároveň samotná pitná voda je pro naše tělo tím nejdůležitějším prvkem. Tento nápoj má zemitou, osvěžující chuť a nabízí spoustu zajímavých efektů. Konzumace okurkové vody dodá tělu vitamin C, beta-karoten, mangan, molybden a různé další antioxidanty. Okurky také obsahují oxid křemičitý, který má řadu pozitivních účinků na tělo. A co je nejdůležitější, je lahodná chuť a jedinečná změna v porovnání s obyčejnou sklenicí vody. Poznejte všechna působení okurkové vody na své tělo.  

Redukce hmotnosti

Okurková voda je velmi dobrá pro dodržování pitného režimu, přece jen má alespoň nějakou chuť, a tak snadněji vypijete potřebné denní množství tekutin. Přísun tekutin je při hubnutí důležitý na odplavování toxinů z těla. Navíc okurku z nápoje můžete sníst jako nevinnou svačinku, díky níž můžete obalamutit mozek a oddálit pocity hladu či nevhodné chutě. 

Pro krásnou pleť

Existuje celá řada antioxidantů, které se nacházejí v okurkách a jsou příznivé i pro vzhled pokožky. Antioxidanty jsou schopny neutralizovat volné radikály, díky tomu snižují oxidační stres, který způsobuje stárnutí pokožky, vznik vrásek i stařeckých skvrn. 

Pro zdraví srdce

Voda s okurkou je také vynikající způsob, jak zvýšit hladinu draslíku v těle. Draslík je životně důležitý elektrolyt pro celkové zdraví, působí také jako vasodilatátor, čímž reguluje krevní tlak a snižuje zátěž celého kardiovaskulárního systému. 

Pro silné kosti

Přestože v okurkové vodě se nenachází mnoho minerálů je bohatá na oxid křemičitý a mangan. Tyto prvky se podílejí na posílení hustoty kostí, a tak mohou snižovat riziko vzniku osteoporózy. Navíc křemík je nepostradatelný i pro pojivové tkáně, napomáhá růstu a obnově svalstva. 





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat