Prostreno.cz

Důvody, proč pít anglický snídaňový čaj

Milujete „english breakfast“, tedy černý čaj, který bývá obvykle charakterizován jako těžký, zemitý a vydatný nápoj, který se často dochucuje mlékem, smetanou a cukrem ve stylu spojovaném s tradiční anglickou snídaní? Pak se těšte na spoustu bonusů! Díky němu budete i klidnější!

Více než 80 let starý anglický snídaňový čaj je směs čajů Assam, ceylonového a keňského čaje. Je to jeden z nejslavněji konzumovaných nápojů na anglickém jídelním stole, který má bohatou a houževnatou chuť a velmi uklidňující vůni. Je považovaný za zdroj živin, neboť obsahuje draslík, hořčík a fosfor. Může se také pochlubit bohatým množstvím flavonoidů, vitaminu B, včetně folátu, stejně jako minerály, například fluoridem, jež podporuje zdraví zubů. A co dalšího od něj můžete očekávat? Není toho zrovna málo!

Detoxikace těla

Díky přítomnosti flavonoidů, thearubiginů a theaflavinů má tento černý čaj úžasné antioxidační účinky. Pomáhá proti volným radikálům v těle a podporuje celkové zdraví. Antioxidanty také zpomalují známky stárnutí.

Eliminace stresu

Nedávné studie naznačují, že černý čaj pomáhá snižovat hladiny kortizolu v těle, které jsou hlavním stresovým hormonem. Proto anglický snídaňový čaj, který je směs černých čajů, eliminuje napětí a stres.

Snížení hladiny cholesterolu

Pravidelná konzumace této směsi černých čajů ukázala, že snižuje hladinu LDL (špatného) cholesterolu v těle, čímž působí proti ateroskleróze. Anglický snídaňový čaj zároveň zvyšuje HDL (dobré) hladiny cholesterolu, a to díky již zmíněnému vysokému obsahu antioxidantů.

Podpora hubnutí

Tím, že dochází k podpoře růstu dobrých bakterií ve střevě, anglický snídaňový čaj pomáhá zlepšit trávení. Studie také potvrzují, že navyšuje energetický metabolismus v játrech a tím přispívá ke ztrátě hmotnosti.

Zlepšení zdraví srdce

Pravidelné pití snídaňového čaje otevírá zablokované tepny, čímž snižuje riziko srdečního záchvatu a mrtvice. „Snídaňák“ zároveň krotí vysokou hladinu glukózy v krvi a působí na celkové zdraví srdce.

Zvýšení koncentrace

Díky obsahu kofeinu v černém čaji, jehož hodnota je asi 40–70 mg v jednom šálku (zhruba polovina toho, co se nalézá v kávě), anglický snídaňový čaj působí jako skvělý nápoj pro energii, pohotovost a svěžest.

Udržení hydratace

Anglický snídaňový čaj, bohatý na kofein, slouží jako dobrý hydratační přípravek. 2–3 šálky denně zajistí, že tělo bude dobře zásobené vodou. Tak už víte, čím se během zimy budete zahřívat?

Zlepšení zdraví zubů

Úžasný obsah fluoridů v tomto nápoji pomáhá předcházet zubnímu kazu a podporuje zdraví dásní. A to pořád není všechno. Anglický snídaňový čaj léčí ledvinové kameny, zlepšuje zdraví kostí, podporuje tvorbu červených krvinek, léčí astma a zlepšuje zdraví dýchacích cest.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Plněné knedlíky s uzeným

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat