Prostreno.cz

Hubnoucí tipy, které zaručují dlouhodobý úspěch

Snižování váhy, které byste dlouhodobě přijali za svůj životný styl? Nepodléhejte drastickým dietám, ale zaměřte se na skutečná řešení!

Nejúčinnější tipy pro snížení hmotnosti, které vám pomohou efektivně zatočit s kily navíc? Tohle jsou dlouhodobě udržitelné strategie sestavené výživovými poradci!

Pijte vodu, ne dietní nápoje

Hydratace může přispět k podpoře zdravé tělesné hmotnosti. Je však třeba dietní nápoje nahradit stejným množstvím vody. Ideálně byste měli vypít šest až osm sklenic denně.

Vyzkoušejte veganskou nebo nízkokalorickou stavu

Mezi zaručené způsoby, které dopomáhají ke snižování tělesné hmotnosti, patří veganská strava nebo nízkokalorická dieta. Vegani mají nejnižší index tělesné hmotnosti (míra procenta tělesného tuku) a nejnižší prevalenci diabetu 2. typu v jakékoli skupině. A i nízkokalorické diety, jako je například ta ketogenní omezující sacharidy, v tomto směru slaví úspěchy.

Nezatracujte střídavý půst

Podle odborníků i přerušované hladově zlepšuje celkové zdraví a tělesné křivky. V jedné studii lidé, kteří se střídavým půstem zabývali po dobu 12 týdnů, ztratili o pět kilo víc, než jejich kolegové. Občasné hladovění podle vědeckých studií zároveň snižuje riziko srdečních onemocnění, zvyšuje zdraví mozku a příznivě ovlivňuje diabetes.

Nepodceňujte přípravu jídla

Pečlivé plánování je důležité pro jakýkoli režim hubnutí. Úspěch si zaručíte tím, že si na další den v týdnu koupíte to, co budete jíst. Není nic horšího, než kdy máte hlad a jste nuceni sáhnout po něčem nezdravém jen z toho důvodu, že vám „došly zásoby“. Vždy se proto ujistěte, že máte dostatek ovoce a zeleniny.

Budujte svalovou hmotu

Pokud chcete přirozeně zvýšit svůj metabolismus, budování svalů patří k nejefektivnějším strategiím. Nedávný výzkum publikovaný v časopise Nutrition potvrdil, že obézní ženy starší 65 let, které absolvovaly trénink na odpor, a to 30 minut tři dny v týdnu, oproti kontrolní skupině ztratily dvakrát tolik tuku!

Zmenšete velikost porcí

Pokud jde o velikost vašich porcí, větší není lepší. Jídlo si dávejte na menší talíře, opticky to vypadá dobře, a navíc se nebudete přejídat.

Zvolte potraviny bohaté na vlákninu

Vláknina je skvělá pro trávení a úbytek hmotnosti. Jedním ze způsobů, jakým vláknina podporuje ztrátu hmotnosti, je zabránění tělu v absorpci tuku a cholesterolu. Vláknina také zpomaluje trávení, takže se cítíte plnější po delší dobu, také absorbujete více živin z jídla.

Žvýkejte pomalu a důkladně

Při jídle nespěchejte. Sliny obsahují trávicí enzymy (zvláště slinnou amylázu), které pomáhají „rozbít“ jídlo. Čím déle žvýkáte, tím více slinných enzymů může rozkládat makromolekuly v ústech, než se dostanou do žaludku. Trvá asi 20 minut, než vaše tělo dostane signál z vašeho žaludku, že jste plní.

Jezte kořeněné potraviny

Kořeněná jídla jsou při hubnutí více než vhodná. Třeba takový kapsaicin, který dává chilli papričkám svůj říz, podporuje metabolismus – stejně jako kajenský pepř. K tomu všemu si stanovte reálné cíle a kila půjdou dolů!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat