Prostreno.cz

Způsoby pro nakopnutí velmi líného metabolismu

Máte dostatečný příjem tekutin? Dbáte také o přísun vápníku? Pokud ne, nedivte se, že rychlost vašeho metabolismu má ještě hodně velké rezervy. A proč je dobré udělat si pořádné zásoby pálivých papriček?

Metabolismus má drtivá většina lidí výhradně spojený se spalováním kalorií. Vy také? Nic proti tomu, nicméně pro upřesnění je třeba vysvětlit, že všechno je to trochu složitější. Jde totiž o soubor různých enzymových reakcí, který je ovlivněn úrovní fyzické aktivity, věkem, pohlavím, stavbou těla, genetikou i hladinou hormonů. Navzdory tomu, co všechno jste o metabolismu slyšeli, se v rámci snadnějšího shazování kil „popohnat“ skutečně dá. Jak?

Soustřeďte se na vápník

Už od dětství nám rodiče kladli na srdce, že vápník je dobrý na zuby, proto bychom měli pít hodně mléka, které ho obsahuje. To je samozřejmě pravda, ovšem tím výčet schopností tohoto minerálu opravdu jen začíná. Nedávná americká studie, jež byla provedena na myších, naznačuje, že také značně stimuluje metabolismus a tím připravuje ideální podmínky pro spalování kalorií.

Výzkumníci k tomuto postoji došli na základě pokusu, během něhož čtyřnohé zkoumané subjekty nejprve řádně vykrmili, poté polovině z nich podávali vápník. Finální analýza prokázala, že skupina s jeho pravidelnými konzumenty hubla snadněji a ve svižnějším tempu.

Jezte pikantní potraviny

Jste příznivcem „ostrých chutí“? Pokud je vaše odpověď kladná, dávejte si „ohnivé“ pokrmy častěji. Tedy hlavně v případě, že chcete v létě oslňovat štíhlými křivkami v plavkách! Poznatky amerického průzkumu zrealizovaného ohijskou Bowling Green State University, informují o tom, že jedlíci pálivých potravin, zejména pak chilli papriček, mají kvapnější látkovou přeměnu o přibližně 15 %. A to se počítá!

Pijte po ránu čaj. Ideálně černý

Že nejlepší ranní vzpruhou je pořádný hrnek kávy? Jak se to vezme. Ukázalo se totiž, že i černý čaj má svá skrytá pozitiva, jen se o nich málo mluví. Vždyť také poskytuje kofein – navíc postupně se uvolňující. Dodává tak stabilní přísun energie. A co že má tento nápoj společného s menší velikostí kalhot? Podle vědců přispívá k produkci zdravých střevních bakterií, což příznivě ovlivňuje trávení a zajišťuje optimální fungování metabolismu. No vida, i on vám v boji s nadbytečnými kily může pomoci!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5783752/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5886711/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat