Prostreno.cz

Zažeňte hlad přirozeně

Pokud chcete zhubnout, pak počítáte každou kalorii. A zvláště začátky dietního plánu, kdy je potřeba snížit příjem jídla, mohou být těžké, protože vám kručí v břiše hlady. Máme pro vás přirozené zaháněče hladu, se kterými nepřiberete, a ještě vám mohou pomoci zhubnout.

Přirození zaháněči hladu nemají nic společného s dietními pilulkami, ale přitom mohou být skvělými pomocníky při hubnutí. Tak třeba topinambur vás zasytí na dlouhou dobu, chilli funguje jako spalovač tuku a máta potlačuje chutě na sladké.

Zapomeňte na pilulky

Chcete zhubnout a kila se vás drží a nechtějí pustit? Jestli uvažujete o pilulkách na hubnutí nebo chemických doplňcích, zkuste raději bylinku jestřabinu lékařskou. Její nať dokáže snížit hladinu cukru v krvi, působí močopudně, přispívá i ke zvýšení činnosti mléčných žláz a opravdu účinně bojuje proti nadváze. Z rostliny se extrahuje glukonin, který podporuje odbourávání tukových zásob.

Zkuste grep

Grapefruit byl v 80. letech doslova hitem v boji proti přebytečným kaloriím! A my už víme proč. Extrakt z grapefruitu zlepšuje krevní tok a obsahuje aminy, které doslova nakopnou vaše tělo ve spalování tuků a přitom zvednou energii. Snězte grep nejlépe po jídle, tím se jeho účinky projeví nejlépe.

Hrstka mandlí

A to opravdu nepřeháníme! Bylo vědecky prokázáno, že i hrst mandlí dokáže potlačit hlad. Zvyšují pocit plnosti a tím pomáhají se snižováním hmotnosti. Kromě toho obsahují hodně antioxidantů, vitaminu E a také hořčíku.

Jablko vždy po ruce

Jablka obsahují spoustu vlákniny a pektin, které vysílají do mozku signál, že už jste plní. Umějí také snižovat hladinu cukru, a přitom dodají energii. A v neposlední řadě pomáhá, že při jejich konzumaci je potřeba hodně žvýkat, dáváte tedy tělu čas na to, aby si uvědomilo, že už jste sytí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat