Prostreno.cz

S očistou střev pomáhají chia semínka

Chia semínka, která svým původem sahají do Jižní Ameriky, jsou absolutní superpotravina. Víte, proč byste je měli jíst každý den?

Jsou potraviny, které bychom mohli jíst každý den – pro někoho je to čokoláda, někdo si den nedokáže představit bez oblíbeného šálku čaje, a někdo ujíždí třeba na ovoci. Ale asi žádné z nich, které si dopřáváte každý den, není tak zdravé, jako právě chia semínka – ta rozhodně každý den jíst můžete!

Přednosti chia semínek

Abychom jich zmínili jen několik: jsou velmi lehce stravitelná a pomáhají s očistou střev. Dodávají tělu potřebnou vlákninu a proteiny a dokážou předcházet zánětům žaludku. Kromě toho pomáhají před onemocněním trávicího systému.

Proč je namáčet

I když se vám lžička chia semínek nezdá příliš mnoho, ve spojení s tekutinou dokážou svoji velikost zvětšit až na 27násobek svojí původní váhy! Proto byste je neměli nikdy jíst suché a nezpracované. Hrozí totiž riziko, že jejich množství správně neodhadnete. Namáčejte ve vodě, nebo pro lepší chuť v rýžovém, mandlovém nebo sójovém mléku.  

Zázračné účinky

Kromě jiného jsou chia semínka velmi účinným pomocníkem při hubnutí, který se hodí do každého jídla a pití. Díky tomu, že semínka s tekutinou nabydou, dokážou opravdu dobře zasytit, a jsou tak na hubnutí ideální. Výživné látky této super potraviny jako omega-3-mastné kyseliny, omega-6-mastné kyseliny a vysoký podíl proteinů podporují také spalování tuků, díky čemuž při pravidelné konzumaci můžete opět zhubnout. Ovšem pokud budete jíst chia semínka každý den, nepodpoříte jenom svoji štíhlou postavu, mají totiž i další pozitivní účinky na tělo – například zlepšená činnost srdce a střev. Takže v kombinaci s dalšími zdravými potravinami jsou ideální a vyváženou stravou na každý den.





Celkem 1 komentářů

Petra
15.11.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat