Prostreno.cz

Léčivá síla koření na všechny problémy

Problémy s trávením, slabý imunitní systém nebo stres – se správným kořením prostě všechny problémy „sníte“. Můžete to vyzkoušet!

S jejich barevnou škálou od zářivě žluté až po červenou vás potěší už jen pohled na všechna ta aromatická semínka plody. Ale pokud se nechcete radovat jen z jejich barev, ale rádi byste využili i jejich sílu na zdraví, pak je dobré si zapamatovat, že nejlepší účinek má koření kupované celé a jen v malých dávkách. Teprve před konzumací je můžeme umlít, nasekat nebo opražit.

Ochutnejte šafránové afrodiziakum

Je to asi nejdražší koření na světě, ale zase ho nepotřebujete mnoho (asi 0,02 g na porci jídla a osobu). Potěší vás nejen svojí nádhernou barvou, ale i svým sladko-kyselým aroma. To mají na svědomí éterické oleje, které mají účinky povzbuzující sexuální apetit.

Potěšte žaludek zázvorem

Štiplavý, citrusově ovocný, svěží – tenhle asijský kořen dodá vaší kuchyni šťávu. A dokonale vyčistí organismus. Už jenom pouhým vdechováním jeho aroma podpoříte tvorbu žaludečních šťáv. Navíc podporuje lepší průtok krve, zahřívá a pomáhá při nechutenství nebo nevolnosti. Čaj ze zázvoru dokáže zastavit příznaky nachlazení.

Na menstruační potíže s kurkumou

Kurkuma se získává z kořeně tropické rostliny. V hinduismu je kurkuma díky své teplé žluté barvě symbolem štěstí. Koktejlem všech obsažených látek snížíte hladinu krevního tuku, odstraníte střevní problémy a pomůže vám i s menstruačními obtížemi.

Dobijte se koriandrem

Se svou lehce pepřovou sladce pikantní chutí nakopne lehce celý organismus. Jeho vůně probouzí smysly, oživuje a podporuje organismus při nedostatku koncentrace. Pokud ve středové části těla neběží všechno jako po másle, dejte si semínka koriandru. Pomohou při bolestech břicha, pocitu plnosti a nadýmání, a navíc odstraní nepříjemný zápach z úst.

Chilli na lepší imunitu

Nestará se jen o lepší chuť pokrmů, posiluje i náš obranný systém, rozšiřuje cévy a působí protizánětlivě a antibakteriálně v zažívacím traktu. A nejlepší je, že si všechny tyto vlastnosti uchovává i při tepelném zpracování.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat