Prostreno.cz

Potraviny pro ukrajující velké kusy z dortu mládí

Mladá, svěží pleť — všichni chceme vypadat mladě a svěže. A strava hraje zásadní roli. A některým potravinám je lepší se pro mladý a svěží vzhled vyhnout.

Podívat se zblízka na svůj jídelníček se vyplatí nejen v případě, že chcete zhubnout. Pro zdravý a svěží vzhled byste si měli každý den naplnit talíř vědomě těmi správnými potravinami. Těmto potravinám je dobré se vyhnout.

Cukr

Příliš mnoho cukru v těle se váže na kolagenová vlákna v kůži. Ztrácí flexibilitu a vypadá starší, než ve skutečnosti je.

Trans-tuky

Trans-tuky se nacházejí především ve zpracovaných potravinách. Přebytek trans-tuků ucpává cévy. V důsledku toho je kůže hůře prokrvená, vypadá bledá a méně elastická.

Sůl

Sůl, stejně jako dodává každému jídlu tu správnou chuť, odvádí z těla tekutiny. Trpí tím i pleť: vypadá unaveně a nepříliš svěže.

Sacharidy

Sacharidy při nadměrné konzumaci poškozují kolagenová vlákna v kůži. Výsledkem může být předčasné stárnutí pleti.

Alkohol

Sklenka vína denně neuškodí, ale nadměrné pití alkoholu zbavuje tělo tekutin. Silná dehydratace může způsobit zarudnutí a otok kůže. Navíc se kvůli nedostatku tekutin dříve objevují vrásky.

Káva

Káva je jako alkohol: Je to opravdová lahůdka, ale naše tělo nám ji neodpouští. Káva také dehydruje naše tělo, takže pokožka má jen stěží šanci vypadat svěže a mladě. Pokud se nemůžete nebo nechcete bez lahodného nápoje obejít, měli byste k němu vždy vypít sklenici vody.

Energetické nápoje

Energetické nápoje jsou špatné nejen pro srdce, ale také pro zuby. Způsobují osmkrát větší poškození zubů než nealkoholické limonády.

Smažená jídla

Smažená jídla jsou nasycená tukem, který stejně jako cukr napadá kolagenové struktury v kůži. Elasticita se ztrácí a vrásky se objevují mnohem rychleji.

Umělá sladidla

Možná místo cukru používáte raději umělá sladidla. Ale i náhražka cukru má na svědomí nečistou a vrásčitou pleť. Nebezpečné je, že u mnoha lidí povzbuzují umělá sladidla chuť na cukr, které je těžké odolat. 

Zdroj: názory autora, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9188857/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10794975/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat