Jak si užívat grilování, ale nepřibrat? Pozor hlavně na přílohy a limonády

Léto je spojeno nejen s radovánkami u bazénu, moře či rybníka, ale také s večery ve znamení dobrot z grilu. A i když je grilování naprosto skvělou zábavou a především úžasným pochutnáním, pro naši postavu představuje menší nebezpečí…

Jen málokdo dokáže odolat všem těm dobrotám, které umíme vykouzlit na grilu. A tak hrozí, že s počtem steaků, klobásek apod. poroste i počet kilogramů, které nám po létě ukáže naše váha.

Jak si užívat grilování, ale nepřibrat?

Maso je základ

Vybírejte si na gril jen kvalitní a libové maso. Uzeninami šetřete, a pokud jim podlehnete, nejezte je často a vybírejte si takové, které mají nízký obsah tuků, ale naopak hodně masa.

A do čeho maso naložit? Nekupujte průmyslově vyráběné marinády, připravte si nějakou domácí. Pamatujte, že méně je více – někdy stačí bylinky, olivový olej, citron a je hotovo. Pokud máte kvalitní maso, vynikne jeho chuť. A to je teprve ten pravý gurmánský zážitek!

Přemýšlejte o přílohách

Maso už máte. A teď co k němu? Vyměňte pečivo třeba za zeleninu (klidně ji také ogrilujte – cukety, papriky, kukuřice, brambory, lilek jsou z grilu naprosto úžasné) nebo salát. Tedy ne s nějakou těžkou, majonézovou zálivkou. Takový dresing vám může zdravou a lehkou večeři proměnit v kalorickou bombu.

Pozor na alkohol nebo limonády

A ještě jedna nástraha na vás může při grilování čekat – pití. Sladké limonády, slazené minerálky a alkohol představují pro štíhlou postavu velké nebezpečí. Dejte proto přednost vodě, případně vinnému střiku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat