Tyhle kousky ovoce a zeleniny vám OPRAVDU pomohou zhubnout!

Flavonoidy jsou polycyklické uhlovodíky, které v těle člověka fungují jako velmi účinné antioxidanty. Chrání tělo před nemocemi včetně rakoviny a chorobami srdce a cév, před stárnutím a degenerativními změnami. Nejlepším a největším zdrojem flavonoidů jsou pak kvalitní ovoce a zelenina, zelený čaj a hořká čokoláda. Vědci z Harvardovy univerzity tvrdí, že lidé konzumující denně ovoce a zeleninu bohaté na tyto látky nemají problém s nadváhou.

Už pouhá jedna hrst tohoto ovoce (malin, borůvek či jedno jablko apod.) dodají tělu velké množství flavonoidů, které výrazně přispívají k celkovému zdraví. Na úrovni metabolismu pak snižují vstřebávání některých energeticky bohatých živin ve střevech, zlepšují metabolismus cukrů a přispívají k udržování štíhlé postavy.

Nejlepším zdrojem flavonoidů jsou maliny, borůvky, černý rybíz, ostružiny, jahody, třešně, hrozny révy vinné, švestky, ředkve, zelený a černý čaj, kakao, hrušky, jablka, citrusové plody, cibule a papriky.

„Tohle je první studie velkého rozsahu, která zkoumá vztah mezi konzumací všech druhů flavonoidů a přibýváním na váze u osob středního a vyššího věku. Většina dospělých přibývá na hmotnosti s věkem a dokonce i malé zvýšení tělesné hmotnosti má výrazný vliv na riziko vysokého krevního tlaku, rozvoje chorob srdce, rakoviny a diabetu… Zvýšený příjem flavonoidů souvisí s udržováním normální váhy a mírným hubnutím. Výsledky jsou konzistentní u obou pohlaví a různých věkových skupin,“ uvedla k výzkumu spoluautorka profesorka Aedin Cassidyová z University of East Anglia v Norwichi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat