Březová voda je novým hitem mezi supernápoji

Pijete kokosovou vodu? Neboli tekutý endosperm kokosových ořechů, který je bohatý na vitaminy, minerály a další zdraví prospěšné látky? Tak jste sto let za opicemi. Na Západě lidé posedlí zdravým životním stylem a fitness maniaci dávno prolévají svá hrdla březovou vodou. Mízou bříz, která se dříve používala jen jako vnější tonikum na posílení vlasů.

Míza se těží z živých stromů ve Finsku, Lotyšku a Litvě. Tedy pro evropské trhy. Jinak největší zdroj březové vody představují nekonečné tundry Ruska.

V Anglii za čtvrt litru čisté mízy zaplatí nadšenci pro zdravý životní styl kolem sta korun. Březovou vodu si do posiloven berou také celebrity a nedají dopustit na její účinky.

Ačkoli běžná voda z kohoutku hydratuje tělo stejně úspěšně, březová voda obsahuje látky podporující činnost ledvin a jater. Při dietě a cvičení tak může zvýšit čistící účinek, podpořit vyplavování toxinů z těla a také podpořit hubnutí.

Březová voda obsahuje hodně draslíku, antioxidantů ze skupiny flavonoidů a také jednoduché cukry.

Míza se získává navrtáním stromu. Pokud se provede šetrně, břízu to neohrozí. Jednak se tak odčerpá jen procento mízy, ale díra se rychle zacelí. Bříza je plevelná a velmi houževnatá dřevina.

Březová voda také podporuje růst vlasů, které vyhlazuje a zjemňuje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:46
88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat